Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Гості: Олена і Олександр Штейнгардти, музиканти, місіонери, служителі (Німеччина)
Програма: «Сімейна консультація»
Ведучий: Едуард Гльоза
 

Наші гості діляться цікавою історією знайомства, а також розповідають, як долали перші проблеми в стосунках...

Як ви познайомилися?

Олена. Ми познайомилися дуже цікаво. Я вступала до музичного училища. Мій чоловік уже на той момент навчався і на мої вступні іспити прийшов в якості друга з однією, нині дуже відомою співачкою - Іриною Білик. Оскільки вони жили в сусідніх будинках і в них були вже якісь спільні проекти, то він просто прийшов із нею. Ну, а далі - «прийшов, побачив, переміг».

Олександре, ви побачили дівчину, вона вам сподобалася і...?

Олександр. Олена мені дуже сподобалася і так цікаво - я товариський за натурою, з усіма дружу, розмовляю. Її тато теж прийшов на іспит, а я там ходив і з усіма вітався. І він роздратовано подумав: «Не дай Боже, він познайомиться з моєю дочкою». І тато подумав це тоді, коли я вже її побачив. А далі я зробив один, дуже хитрий крок. Серед нас був хлопець, який збирав номери телефонів у всіх дівчат. Ну, всі знайомилися, розуміючи, що навчатимуться разом. І я побачив, що він взяв в Олени номер. Я зрозумів: треба у неї якось з’ясувати номер телефону. Не знаю, чи пам'ятає це Ірина Білик. Ми приїхали до неї додому і я сказав: «Зателефонуй йому і запитай, ніби це ти хочеш взяти номер Олени». Ось, Іра Білик дізналася її номер для мене і тоді я зателефонував. У нас було перше побачення, ну, і все пішло-поїхало за дуже цікавою лінією.

Олена. Тобто, Ірина Білик - якоюсь мірою наша сваха.

Це було в християнстві чи ні?

Олександр: Ні. Ми тоді ще Христа не знали.

А якби ви обидва були віруючими, ви б зателефонували?

Олександр. Ну, якимось способом я би діяв. Знову ж таки - це мій характер, я за натурою діяльний. Тому, гадаю, так, я б намагався завоювати її. Я і завойовував Олену 4 з половиною роки. Тому що до весілля ми 4 з половиною роки дружили.

Чи були «метелики в животі», певні емоції? Як ви відчули, що саме за цю дівчину ви повинні 4 з половиною роки боротися?

Олександр. Так, з першого погляду як побачив, так «метелики» і «прилетіли». І сьогодні треба ці «метелики» повертати.

Яким способом?

Олександр. Ми як родина пройшли багато болю. Зіткнулися з великими зовнішніми проблемами буквально через півроку після весілля.

Скільки років ви одружені?

Олена. У березні буде 25 років, як ми одружені. А в липні - 30 років, як знайомі.

Які найперші проблеми з'являються, коли люди починають своє подружнє життя?

Олександр. Проблеми з'ясування стосунків були і до того, як ми одружилися. Тому що ми вже розуміли, що будемо разом і вже ставилися одне до одного так: вона - моя, а ти-мій. А я за натурою був і ревнивим. Юнацький характер був не дуже. Ну, й Олена з «хорошим» характером була.

Олена. Ну, скажу так, що Олександр уже за місяць намагався зробити мені пропозицію, хоча йому на той момент було 16 років.

Олександр. У нас виникали моменти, коли ми сварилися. Але ось що було цікаво. Я не знаю, звідки це: ми ніколи з Оленою не розлучалися, доки не примиримось. Ось у чому штука. Навіть якщо сварка заходила в глухий кут, коли виходу немає (ну, дурні юнацькі сварки), ми розлучалися тільки тоді, коли примиримось. Мобільних не було, і ми розуміли, що кожен приїде додому і, можливо, не додзвониться. Було ще важко додзвонитися. А потім у якийсь момент ми раптом зрозуміли, що сваримося через дрібниці. І ми прийняли рішення через ці дрібниці не конфліктувати. Тому що в цьому немає сенсу ніякого…