Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Гість: Федір Райчинець, богослов, філософ
Програма: «Світлі гості»
Ведуча: Ірина Суботовська

 

Яку роль відіграють наставники у житті тих, хто вирішує йти за Христом? Величезну. Адже наставники передають нам свій досвід, допомагають вибрати правильний шлях, підбадьорюють у часи труднощів, ведуть у пізнанні Слова Божого. Без сумніву,  якщо комусь із нас поталанило мати у житті вчителя-друга, мудрого, досвідченого, надійного, ми довіку будемо вдячними за це Господу. «Привчай юнака до дороги його, і він, як постаріється, не уступиться з неї» - сказано у Біблії. Привчай юнака, настановляй, і він йтиме правильним шляхом…

Про духовне наставництво говоримо у нашій передачі з богословом, філософом Федором Райчинцем.

 

«Духовне наставництво для мене - одне з ключових у житті.»

 

«... Для мене було важливим, щоб людина, яку я попрошу про наставництво, була, в моєму розумінні, духовною. Тому що духовність - це дуже велике поняття. І для різних людей вона означає різні речі. Для мене духовність - це коли, поклоняючись Богові, я схиляюся перед тим, хто стоїть нижче, коли в іншій [людині], хоч як би її обличчя було понівечене гріхом, я не припиняю бачити Бога...»

 

«Духовне наставництво для мене - дуже важлива частина моїх духовних мандрів, оскільки я вважаю, що людина, яка знайшла в собі достатньо мужності йти з Богом цим життям, не впорається сама... Для мене важливо, щоб Божа присутність була у відчутній людській подобі.»