Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

 Гостя: Алла Бойко, професор Інституту журналістики КНУ ім. Т. Шевченка, доктор філологічних наук
Програма: «Світлі гості»
Ведучий: Владислав Бондарков 

«Велика буває користь від учення книжного, — говорив Нестор Літописець, — книги  вчать нас шляху до розкаяння, бо від книжних слів набираємося мудрості й стриманості… Той, хто читає книги, бесідує з Богом або святими мужами». Автор «Повісті минулих літ…» володів глибокими богословськими знаннями. Окрім цього, мав виняткові здібності до історії та літератури, досконало володів грецькою мовою.  Яке місце Нестор Літописець посідає не тільки в українській історії, але й літературній традиції? Відповідь на це запитання дала особлива гостя  - Алла Анатоліївна Бойко, професор Інституту журналістики КНУ ім. Т. Шевченка, доктор філологічних наук, авторка близько 160 наукових праць. А ще Алла Бойко розповіла, чому в її науковій діяльності тема релігії посідає значуще місце.

 

«…Коли говорять про Нестора Літописця, чомусь вважають, що це «парафія» істориків. Але Нестор Літописець, перш за все – це дуже серйозний, талановитий письменник…»

 

«Нестор Літописець, по суті, увів Київську Русь у якийсь світовий контекст одним своїм твором.»

 

«Усі мої праці останніх 20 років присвячено саме релігії та релігійній журналістиці. Річ у тім, що коли я почала вивчати журналістику, її історію, я зрозуміла: величезний сегмент – релігійні медіа – взагалі не вивчені…»

 

«…Тільки сьогодні почали говорити про важливість релігійної культури в житті суспільства.»