Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Гість: Роман Корнійко, керівник МБФ «Отчий дім»
Програма: «Світлі гості»
Ведуча: Ірина Суботовська   


Наш світлий гість Роман Корнійко за фахом – лікар-педіатр. А за покликом серця – батько знедолених дітей. Сьогодні Роман  очолює Міжнародну благодійну фундацію «Отчий дім», яка зігріває любов’ю та родинним теплом багатьох хлопчиків та дівчаток зі складними долями. Як Роман Корнійко зацікавився цим непростим, але благословенним служінням? Які перешкоди поставали на шляху і які дива Господь учиняв у цій духовній праці? І найголовніше – як Він змінює життя безпритульних дітей завдяки Романові і загалом «Отчому дому»? Про це – наша програма «Світлі гості».

 

«Коли перша дитина у мене запитала: «Чи можна я буду називати вас татом?» (до речі, всі діти звертаються до мене на «ти»), це був для мене виклик. «Тато» - це не ім’я і не посада, це – велика відповідальність»

 

«…Також важливо мати і духовний покров, тому що більшість дітей несуть в собі тягар проклять, які прийшли в їхнє життя в трьох-чотирьох поколіннях і потрібен той, хто зможе покрити це і заступитися за них, хто зможе утвердити в їхньому житті духовні істини, які відкриють новий початок…»

 

«Ви знаєте, я, мабуть, перестав рахувати [дітей] з першого разу, коли Бог дозволив нам прийняти перших 36 із них. І відбулося перше диво і після цього я не став рахувати дітей, тому що я ніколи не ставив перед собою кількість, потрібна була якість»