Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Гість: Віктор Шевчук, декан Київської богословської семінарії «Благодать та істина»
Програма: «Наша освіта»
Ведучий: Віталій Хромець

 

    Сьогодні у програмі «Наша освіта» її автор та ведучий Віталій Хромець говорить зі своїм гостем - деканом Київської богословської семінарії «Благодать та істина» Віктором Шевчуком  - про зміст та принципи біблійного розуміння освіти.

    Що таке біблійне розуміння освіти? Звідки береться потреба занурення у досить складний текст Святого Письма? Якою є роль учителя у біблійному вихованні? Відповіді на ці та інші питання – у програмі «Наша освіта».

 

   «По суті справи, на нашу землю освіта прийшла з Біблії. Місіонери Кирило й Мефодій створили азбуку, переклали Біблію і з вивчення Біблії починалася освіта в Україні…»

 

   «…Коли ми їдемо, нам треба знати дорогу, ми кажемо – дорожню карту. Так-от, для того, щоб виконати цю заповідь,  необхідно знати, як в тій чи іншій ситуації та чи інша заповідь практикується… І тому багато є коментарів, багато є наставників, учителів, є школи, які пояснюють, як жити за цими заповідями…»

 

   «Сам Христос – Його називали Вчителем. Чому? Тому що вчитель не тільки дає інформацію, а він своїм життям показує, як ці принципи реалізуються в житті»

 

   «Основоположник світської освіти - Ян Амос Коменський, який, по суті справи, розробив основи сучасної педагогіки… І він говорив, що основна мета освіти – підготовка до вічного життя. Тому ми просто втратили ті принципи, які були закладені в церковну освіту…»

 

   «Найосновніше – нам  необхідно навчити батьків, як навчати своїх дітей…»

 

  «Старше покоління не дуже володіє комп’ютером, не дуже володіє всіма цими мережами. А моя внучка вже в 2 роки там щось уміє натискати.  І для того, щоб нам не відстати, нам необхідно вивчати все це нове…»