Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

 Гостя: Ольга Романенко, економіст, науковець, співачка
Програма: «Наша освіта»
Ведучий: Владислав Бондарков

 

  «Учітеся, брати мої! Думайте, читайте, І чужому научайтесь, Свого не цурайтесь…». Цей заповіт, який ми отримали від Тараса Шевченка, можна застосовувати до багатьох сфер. Про освітні реформи в Україні та Європі, про нове у бізнесі  говоримо з  Ольгою Романенко – доцентом кафедри фінансового аналізу та аудиту Київського національного торговельно-економічного університету, членом Президії Ради молодих учених при МОН України.

   Цікаво, що Ольга – не тільки економіст, але й музикант. Як поєдналися ці, здавалося б, зовсім протилежні професії у житті нашої гості, ви також дізнаєтеся з програми «Наша освіта».

 

«Я думаю, що будь-який науковець повинен якось і творчість свою також виражати, не тільки в сухих наукових знаннях… Тому в моєму житті… музика теж дуже важливу роль відіграє»

«…Зараз, окрім коефіцієнта IQ, EQ, який розраховує розумові здібності людей, при прийомі на роботу сучасні компанії розраховують LQ – це коефіцієнт любові, тобто, здатність людини любити тих, хто навколо, любити клієнтів, любити партнерів, любити тих, хто працює поряд, і це вже розуміють навіть підприємці, що це дуже важливо. А це, по суті, виходить з християнського вчення, заповіді любові до ближнього, до Бога…»

«…Метою підприємницької діяльності має бути побудова відносин. Не прибуток, а побудова відносин з іншими людьми, виявлення любові, якщо говорити християнською мовою…»

 

«… Оця модель, яку Бог Своєму народу у Старому Завіті, в Новому Завіті давав, - що  треба дбати про ближнього, треба любити його, і в цьому, – твоє щастя, ти отримаєш від цього теж і задоволення, і твоя сім’я від того також процвітає…»