Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Гостя: Алла Виноградна, голова ГО «Місія зі збереження культурної спадщини етноспільнот України «Скрижалі»
Програма: «Світлі гості»
Ведучий: Владислав Бондарков

 

   Разом із партнерами громадська організація «Місія зі збереження культурної спадщини етноспільнот України «Скрижалі» проводить різноманітні культурно-соціальні заходи, виставки дитячих художніх робіт, перфоманси.  Голова цієї організації, Алла Виноградна, докладно розповідає про плідну діяльність, яка змінює наше суспільство на краще. Серед іншого ви дізнаєтеся про цікавий проєкт «Картини, які оживають», у якому взяли участь творчі українські діти.

 

«… Я працюю з дітками і я запропонувала їм намалювати своє бачення нашого козацтва: якими були козаки, що вони робили, яке було життя, які були традиції… А для того, щоб ці картини пішли в життя, треба було створити перфоманс, тобто, [проєкт] «Картини, які оживають».   Діти намалювали, а ми створили їм виставу за козацькими бувальщинами. І це було настільки цікаво і зворушливо, що діти почали, по-перше, вивчати історію, …і вони це намалювали»  

 

«… Для мене це було відкриттям, коли я перечитала казку, яку ми всі знаємо – «Снігова королева», і з’ясувала, що  Герда йшла і молилася. І тільки завдяки молитві вона дісталася до Кая, і вона змогла розтопити його серце, те ставлення бездушне, байдуже. Тобто, тільки молитва, добро, любов – от тільки це може людину зробити кращою для її ж блага»