Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Гість: Андрій Редчиць, композитор, викладач
Програма: «Світлі гості»
Ведуча: Олеся Василенко

 

   Чи можна стати професійним музикантом, якщо ти починаєш займатися цією творчою діяльністю вже в дорослому віці? Як привабити сучасних підлітків, скажімо, до класичної музики? Чи можна музикою зацікавити представника технічної професії? Ці та інші запитання ми поставили композиторові та викладачу Андрієві Редчицю, котрий відвідав нашу студію. А ще наш гість розповів про себе та свою родину, а також про те, як у його житті відбулася духовна зустріч зі Спасителем, яка змінила життя…

 

«…Я думаю, що будь-яка людина може навчитися, принаймні, грати чи співати те, що їй подобається. Мова не йде про велику сцену. Хоча, я думаю, і в цьому немає неможливого»

 

«Колись був такий стандарт, що є здібні до музики діти, а є не здібні. Я думаю, що, насправді, музичні здібності, в принципі, закладені в будь-якій людині.  Й український народ цьому доказ, бо всі тягнуться до того, щоб співати. Навіть, якщо в когось не дуже виходить, але все одно йому подобається…» 

 

 «… Коли дітки більше слухають музику, або співають, вони якось тонше відчувають моменти спілкування, моменти співпереживання. Мабуть, музика допомагає просто людині налаштувати душу на різні емоції, різні переживання»

 

 «… Мені цікаво, щоб те, що я роблю, приносило людям якусь користь, приносило почуття, пов’язані з миром, радістю, щоби якесь заспокоєння могло прийти, або, навпаки, людина могла задуматись про якісь печальні, драматичні речі… Коли у людини на серці  сумно, вона не відразу слухає радісну музику, вона шукає якогось співчуття. І потім має прийти це світло. Світло наприкінці тунелю. Щоб вона побачила вихід, що не все так погано»

 

«Музикою можна сказати будь-що. Слів іноді не вистачає. Намагаєшся дібрати слово до слова, і відчуваєш, що якось малувато слів. А музикою я, в принципі, можу розказати будь-що. Будь-які почуття, будь-які переживання, будь-яку зміну цих переживань… Музика – це просто якийсь небесний дар, я вважаю»

 

«Я хочу вам побажати, щоб ви кожного дня помічали те гарне, те прекрасне, те, що відбувається навкруги. Можливо, це просто сонечко або гарне небо. Можливо, є якісь обставини, які засмучують, але пам’ятайте, що світ створений прекрасно й, озирнувшись, ви можете знайти цю радість, цей мир, щоби…  усміхнутися  життю,  усміхнутися тому, хто поряд, і життя стане красивішим і радіснішим…»