Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Гостя: Юлія Шишлова
Програма: «Світлі посиденьки»
Ведуча: Надія Кондратюк

 

  Про родинні традиції, про те, хто в сім’ї головний, про жіночу мудрість, про вміння приймати інших людей такими, як вони є, про правильне спілкування з дітьми – про все це ведуча Надія Кондратюк поговорила зі своєю гостею Юлією Шишловою. Юлія розповіла про ті традиції, які існують в її родині та про те, як ділитися досвідом з дітьми, котрі відчувають і щирість, і фальш, і любов, і байдужість…

 

 

«… Мені дуже подобається і гріє завжди те, що в нашій сім’ї є окремі традиції, саме наші родинні традиції. У нас є наш родинний, який ми самі придумали, день сім’ї. Дуже вже багато років пройшло, а він існує. І ми всі його чекаємо…»

 

«Узагалі, я пам’ятаю, із самого дитинства в нас була завжди традиція – ми читали разом Біблію. Тому у років 18 я знала стільки псалмів напам’ять, тому що мама завжди нас учила…»

 

«Головний у нас тато, однозначно. Але можу сказати, що це десь за рахунок мудрості мами. Мені здається, що так повинно бути в кожній сім’ї. Я розумію, що так будується здорова сім’я. Але у жінки повинна бути велика мудрість. Тому що тато головним може бути, а жінка про це не знає. Інколи так буває…»

  «Для мене дружба і, взагалі, що дуже важливо,  -  це приймати людину, яка вона є. У будь-яких відносинах, мені здається, дуже цінно, коли ти знаєш, що тебе буде любити і приймати ця людина такою, якою ти є. З твоїми вадами,  з тим, що ти завжди запізнюєшся, з тим, що в тебе може бути поганий настрій, або ти можеш щось таке сказати. Але ти точно знаєш, що це твоя людина: вона тебе прийме. Вона тебе зрозуміє, і це – не про те, скільки ти з нею будеш проводити часу… Це не про те, що ви можете бути корисними один одному. Це про прийняття…»

 

«Я люблю дітей. Мені подобається проводити з ними час. Мені подобається бути їм корисною, чимось ділитися, тому що ти вже десь це пройшов-пережив…   Це класно - ділитися своїм досвідом, десь підтримати. Ти можеш це зробити…»

 

«Дитину дуже важко обманути. Вона, якщо чує, що людина щира, що вона тебе любить,  із тобою говорить, - не про тебе з кимось, а з тобою, – то вона розкривається…»