Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Гість: Владислав Антонюк, композитор, аранжувальник
Програма: «Світлі гості»
Ведучий: Владислав Бондарков

 

  Якою має бути творчість, щоб вона спонукала людей до роздумів, змушувала замислюватися про вічне? Про це та інше розмовляємо з нашим гостем Владиславом Антонюком. Молодий талановитий композитор та аранжувальник ділиться своїми думками  про те, як створювати таку музику, щоб вона справді приносила користь слухачам…

 

«... І в житті я теж намагаюся бути більш практичним. Тобто, якщо навіть я говорю зі своїми друзями невіруючими про Бога, я починаю з ними говорити з практичних речей, які їм зрозумілі. Не просто сакрально говорити про якісь богословські істини. Я хочу, щоб вони побачили моє християнство практичним і як це практично працює, Хто такий Бог як Особистість, тобто, говорити зрозумілою мовою...»

 

 «... Є фастфуд, а є здорова органічна їжа. Мені подобається «органічна» музика, тобто, музика, яка більше має стосунок до відтворення живих інструментів. Якщо навіть я створюю стиль якийсь, естрадно-симфонічний, моє завдання зробити так, щоб людина повірила мені, що це грає живий виконавець, живий оркестр. У цьому є своя складність, свої особливості...»

 

«… Ось ця музика, яка симфонічна... її не можна слухати просто фоном. Це музика, яка змушує замислитися. Це музика, яка змушує зупинитися і прислухатися, і, щоб від неї отримати якусь користь, потрібно сісти, послухати і подумати. Якщо там закладено щось, якийсь підтекст, сенс, ви щось із неї винесете...»

 

 «… Хтось сказав із класиків, що душа - завжди християнка. Ну, хто зараз посперечається, що натуральна їжа приносить більше користі, ніж фастфуд? Ну ніхто не сперечатиметься. І я вірю, що так і в творчості, і в музиці. І в принципі творчість задумана змінити щось на краще, людину ввести в якийсь стан, дати їй якесь міркування...»