Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Гість: Андрій Грифель, лідер прославлення у церкві «Джерело життя» (Львів)
Програма: «Світла музика. Прем’єра»
Ведучий: Владислав Бондарков

 

  Лідер прославлення у львівській церкві «Джерело життя» Андрій Грифель розповідає про те, через яке випробування Господь його провів, щоб відкрити, яким шляхом рухатися у  служінні, а також про свою музичну духовну працю, та чому вболіває за створення справді якісних україномовних християнських пісень.

 

«… Я дуже вболіваю за наш україномовний контент прославлення… Я дуже хочу взяти неабияку участь у формуванні історичного контексту української християнської пісні»

«Думаю, що сильнішою [моєю] стороною, звичайно, є спів, звичайно, вокал.  Але дуже-дуже хочу вирости як поет, як композитор, як музикант…»

«У  церкві, коли ти йдеш співати, є очікування людей. Вони приходять і хочуть збудування. Люди хочуть почути пісень, які звернені до Бога. А коли ми ідемо на територію євангелизму, і публіка, яка приходить, напевно, їй потрібно розповісти про Бога, історію подати в пісні, особисте свідчення в цій пісні, власний якийсь фрагмент життя, в якому прийшло тобі відкриття і розуміння, що, вау, є Бог над усім, і Він може допомагати і ще й – послухайте! – Він відповідає на молитви!»

 «Що пісню робить вдалою? Як на мене, актуальність… Кожен композитор, поет, автор повинен усвідомлювати, що відбувається навколо нього… І, звичайно, він повинен чітко розуміти, на яку аудиторію він розраховує, кому і що він хоче донести. Важлива ця впевненість у самому авторі, його бачення… Обов’язково аранжування повинне мати сучасні звуки…»