Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Рубрика: «Тема дня»
Гість: Роман Холодов, керівник православного соціального служіння
Ведуча: Ірина Суботовська

 

  Просіть і отримаєте – сказав Христос. Ці слова Самого Бога, Вічного та Незмінного, допомагають долати сумніви. Ми схильні до того, щоб у складних ситуаціях втрачати впевненість і впадати у відчай. Але Господь пропонує нам  звертатися до Нього з вірою, і Він нам відповідатиме. Узагалі, молитва, а також читання Слова Божого допомагають позбуватися сумнівів. Про це нам усім нагадує керівник православного соціального служіння Роман Холодов.

 

 

«…Питання сумніву у Святому Письмі починається з Книги Буття. Ми бачимо, як до Єви сатана підходить і питає: «А чи дійсно Господь вас так любить, що не дає вам пізнати цього плоду? Можливо, ви станете богами, коли скуштуєте цей плід?». І тут ми бачимо, що вже із самого початку Святого Письма ця проблема є. І навіть далі – Святе Письмо просто всіяне людьми, які сумнівалися…»

 

«Якщо це сумнів чисто такий людський, то це добре. Якщо це сумнів духовний, над цим треба працювати»

 

«… Коли ви їдете по дорозі і ви не знаєте, куди повернути,  інтуїтивно ви зупиняєтесь і запитуєте когось про те, куди вам далі їхати. Таким показником, таким індикатором, універсальним інструментом у житті   християнина є читання Святого Письма. Це місце, де ми знаходимо відповіді на всі питання…»

 

«… Усе просто: Господь знає наше тверде серце. І знає наші іноді якісь такі слабкі думки, що ми впадаємо в сумніви. І саме студіювання Святого Письма, постійне перебування в молитві   допомагають людині позбутися цих сумнівів»

 

«Дуже добре, коли є  люди, які підтримують тебе. Це люди з релігійної спільноти, які мають певний духовний досвід. Це саме про тих, хто хоче запитати про дорогу, куди їм іти. І людина,  яка перебуває у стані сумніву, все одно повинна довіряти. Як би це складно не було…»

 

«Я як людина можу не розуміти, що відбувається. І я можу або втікати, або довіритися Господу, перебуваючи з Ним у молитві, і попросити у Нього мудрості: «Господи, пошли мені мудрість і розуміння». І, можливо, ми самі й не зрозуміємо до кінця, для чого нам були послані ці страждання, важкі обставини, але одного дня ми все ж будемо вдячні за те, що Господь нам послав. Потрібно довіряти Господу…»

 

«Наприклад, для себе я знаходжу цей простий рецепт, якщо чесно, просто в молитві  і  в спокої. І в тому, що буде цей кінцевий результат моєї діяльності. І дуже часто християнину важливо зрозуміти, до чого йде його життя, який буде кінцевий продукт його діяльності, який коефіцієнт  корисної дії його як християнина, що оця його дія певна дасть іншим людям…»