Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Рубрика: «Тема дня»
Гість: Володимир Васютинський, служитель церкви «Євангеліє благодаті Божої»
Ведуча: Світлана Горлушко

 

  Сьогоднішня тема, яку ми обговорюємо, заснована на 15 вірші із 10 розділу Дій Апостолів: «…Що від Бога очищене, не вважай за огидне того!». Ми говоримо про те, як триматися духовного керівництва, коли у нашому житті випадає такий момент, як у Апостола Петра.  На Божі слова учень Христовий спершу відповів: «Ні, Господи». Що робити, як вгамовувати такі думки, коли Богові ми кажемо: «Ні»? На це запитання відповідає служитель церкви «Євангеліє благодаті Божої» Володимир Васютинський.

 

«... Бог сказав Йоні піти і проповідувати туди, куди Йона не хотів... На відміну від Петра, Йона вирішив вчинити прямо протилежне. Ви всі пам'ятаєте, як він намагався втекти не просто від Божого голосу, він намагався втекти від виконання Божої волі. І тому у нас з вами як у християн, за великим рахунком, є два вибори. Або ми з вами зробимо, як пророк Йона, почувши Божий голос, що повеліває нам зробити те, чого нам не хочеться, або ж те, що ми особисто вважаємо неправильним. І ми можемо намагатися втекти від Божої волі, але, насправді, Бог настільки сильно любив не просто грішників, але Він любив і Йону, що Він хотів дати йому все ж можливість виконати...»

«... Хоч як би ми, можливо, це [Божу волю] не розуміли або нам це не подобалося, але я ось для себе відзначив такий момент: ось ця фраза «Що від Бога очищене, не вважай за огидне того». Тобто, якщо ми згадаємо про урок граматики в школі, то це вже у нас досконала дія. Вона вже сталася. Тут ми вже нічого не зможемо ні додати, ні забрати. Тобто, Бог це вже зробив, і все, що ми можемо, це тільки прийняти»

 «По суті, цей заклик, який отримав Петро, ​​спрямований до всіх віруючих, до всіх церков. Тому що питання тут не тільки в тому, кому який стиль поклоніння подобається, прославлення, але питання полягає в тому, що Бог приготував для спасіння всі народи...  Бог сьогодні чекає, що ми, точно так само, як Петро відреагуємо і підемо, для того, щоб всі народи врятувалися...»

«... Одне з моїх основних завдань полягає в тому, щоб, спираючись на Слово Боже, намагатися донести до Церкви розуміння, що Бог бажає, аби Церква працювала не тільки в стінах свого Єрусалиму, але щоб вона йшла і до краю землі...»