Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Рубрика: «Тема дня»
Гість: Сергій Чернов, пастор-місіонер в Англії
Ведуча: Олеся Василенко

 

  Коли відбудеться друге пришестя Ісуса Христа? Це питання сьогодні хвилює багатьох християн. Але важливішим є питання, чи готові ми до Його приходу. Як саме відбувається ця підготовка? За якими критеріями можна визначити, що ми готові до пришестя Христа? І чи може Господь випробовувати нас якимись життєвими іспитами, щоб підготувати до цієї події? На запитання відповідає пастор-місіонер в Англії Сергій Чернов.

 

«... Нам ніхто ще не пообіцяв, що ми проживемо завтрашній день. Ми можемо вірити, ми можемо сподіватися, ми можемо думати, що ми проживемо, але кожен новий день - це для нас загадка, що з нами станеться. Тому прихід Ісуса Христа може статися навіть сьогодні вночі...»

 

«Як усе ж приготуватися до цього приходу Ісуса Христа в моє життя? Я думаю, що, перш за все, потрібно замислитися про те, в яких я стосунках з Богом...»

 

«... Людство йде проти волі Бога. Й ось перше, що потрібно для себе зрозуміти - в якому я перебуваю становищі перед Богом. Або я - повстале творіння, або я - примирена з Богом людина. Тобто, потрібно, перш за все, примиритися з Творцем...»

 

«Треба усвідомити свою гріховність, і треба усвідомити свою неспроможність перед Богом. Тому що гріх відділяє людину від Бога...»

 

«Третій момент: людині потрібно визнати, що є єдиний спосіб, як з Богом примиритися - кров Ісуса Христа. І коли людина вірою приймає жертву Ісуса Христа, ...відбувається відновлення, відбувається прощення грішника, і людина отримує новий статус - народженого згори християнина. Про це дуже багато говориться в Євангелії від Іоанна...»

 

«Я думаю, що, з одного боку [критерії готовності] - це плоди [Духа Святого], це стан нашого серця, і, з іншого боку, - мої цілі й устремління, для чого я живу. Біблія прямо каже, що людина, яка готова зустрітися з Христом, живе для Бога, вона виконує Божу волю...»

 

«... Бог часто допускає в нашому житті ситуації, коли Він у нас буквально забирає підпірки. Хтось покладається на гроші, хтось покладається на здоров'я, хтось покладається на якісь зв'язки, і Бог просто може допустити випробування в житті, де підпірки зникають... Тут я залишаюся один на один з Богом. І що хоче Бог? Щоб тільки Він був у центрі мого життя...»