Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Рубрика: «Обласна ефірна перекличка»
Гість: Віктор Матвєєв, директор місії «Мир дому вашому»
Ведуча: Світлана Горлушко

 

    Директор місії «Мир дому вашому» Віктор  Матвєєв розповідає про те, як він навернувся до Бога і почав Йому служити, як розпочалася духовна праця його місії і які цілі вона перед собою ставить, на якому фундаменті побудоване суспільство і як Церква Христова має в ньому служити, а також  нагадує важливий принцип у благовісті: спочатку потрібно відповісти на потреби людей, вилікувати їхні фізичні рани, потім – запропонувати помолитися за них.  Завдяки виявленій увазі та доброті люди зацікавляться Словом Божим.  Саме це є ефективним методом місіонерства.

«Починали ми місію, розуміючи те, що ми... допоміжне служіння. Ми не церква, ми не є церковним служінням, ми служіння, яке допомагає церкві. Ми співпрацюємо з різними церквами, з усіма деномінаціями...»

«... Я став розуміти, що наше суспільство влаштоване не так просто. І для того, щоб були якісь конкретні зміни в суспільстві, ми повинні думати і діяти інакше. І, загалом, у нашій місії ми обрали те, щоб у нас були певні цінності, біблійні цінності...»

 

«... Ніхто не говорить про те, щоб забрати у батьків відповідальність. У Біблії написано: «І ви, батьки, виховуйте дітей ваших в остереженні Божому». Тобто, батьки повинні брати участь обов'язково в процесі освіти. Це дуже важливо…»

 

«... Наш світ був улаштований Богом насправді. І Бог хоче, щоб у цьому світі був порядок, були якісь правила, були якісь обмеження. Але питання не в тому, що «я не можу вкрасти у когось телефон, тому що Боженька не хоче», а це означає, що у мене є право на життя, у мене є право на свободу, у мене є право на приватну власність...»

 

«... Я не повинен себе порівнювати з вами, хто кращий, хто гірший, я повинен займатися своєю справою. Це говорить нам про те, що Бог хоче... особливо в цей час використовувати кожну віруючу людину, щоб вона на своєму робочому місці була служителем Божим...»

 

«Ми знаємо, що перші місіонери дуже часто використовували медицину як служіння різним народам. Місіонери їхали, вони ставили намети, вони ставили будиночки, потім вони ставили лікарні для того, щоб обслуговувати людей, допомагати людям зі здоров'ям. І потім люди питали: «А хто ви?» І вони говорили: «Ми - християни, ми служимо». І я думаю, що будь-якій людині буде дуже приємно, коли за неї помоляться. Скажу більше: коли людина хвора, і їй лікар у білому халаті після гарного обслуговування каже: «Можна я за вас помолюся, щоб Бог дав вам здоров'я?», гадаю, що ніхто не відмовиться...»