Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Рубрика: «Обласна ефірна перекличка»
Гість: Олександр Мокієнко, пастор церкви «Хліб життя» (смт. Петриківка Дніпропетровської обл.)
Ведуча: Ірина Суботовська

 

   Пастор церкви «Хліб життя» Олександр Мокієнко розповідає про знамените селище Петриківку: і про те, яка вона багата талановитими художниками, і про те, як його спільнота свідчить їм та гостям  селища про Господа. Сам Олександр одного разу приїхав сюди на 2 тижні у справах. Але залишився на 20 років. Цю цікаву розповідь послухати (і подивитися) ви маєте нагоду просто зараз.

 

«…Я радий, що в Петриківці є щось, що, як магніт, притягує людей сюди… Ми констатуємо факт, що в багатьох людей є тяжіння до чогось такого гарного, прекрасного. І багато людей справді малюють… Це правда, що в нас  - десятки-десятки художників, які задіяні в цій справі. Дуже незвично побачити кремезного чолов’ягу, якому 50 років… і він просто сідає з пензликом, мрійливо дивиться кудись у садочок і щось вимальовує. Ну, це доволі незвично, припустимо, для мене як для людини, котра виросла в іншій місцевості…»

 

«У Петриківку приїжджають люди. Вони проїздять повз територію церкви. У нас чай, кава безкоштовно. Ми спілкуємося, хочемо показати, що в нашому краї – гостинні люди. І при цьому свідчимо людям, що душевне – це чудово, і часом воно буває спершу душевне, але потім – і духовне. У нас в церкві є люди, які прийняли водне хрещення, це професійні художники петриківського розпису, і вони розуміють, і вони свідчать, що це чудово бути людиною з великою душею, але якщо дух не відроджений, то цього не достатньо»

 

«… Передує Божій дії, як ми бачимо, і згідно з Письмом, і в реальному житті, молитва, ревна молитва Божих людей. Отож для нас  це важливо»

 

«… Я вірю, що це вже елемент Божої благодаті, коли ми просто, виконуючи Боже покликання, йдемо туди, куди кличе нас Бог, Господь влаштовує наше життя»

 

«Дуже важливо перебувати в Божому Слові.  Простеньке молитовне читання Біблії дає нам оцю силу для життя. От воно здається – та що там, звичайнісінькі історії, життя Ісуса, але коли ми перебуваємо в Слові Божому, це дає нам натхнення…»

 

«… У нас в Петриківці, якось після відвідин вашої радіопередачі, ми змогли розповсюдити навіть ваші візитки, дякую вам за них і за цю працю. Ми навіть купили деяким людям  радіоприймачі. От вчора мені дзвонить одна бабуся, каже: «Де я можу купити такі радіоприймачі?!» Ваші передачі справді є натхненням для багатьох. Дякую за вашу працю, за вашу ревність. Благословляємо ваше служіння і молимося за вас»