Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Програма: «Світла музика. Прем’єра»
Гості: дует «ТЕЛЬНЮК: Сестри»
Ведуча: Ірина Суботовська

  Відомий український дует «ТЕЛЬНЮК: Сестри» підготував ювілейний – 20-й – альбом «ТЕЛЬНЮК: in jazz», створений у співпраці із композитором та джазовим піаністом Усеіном Бекіровим. У наші програмі виконавиці розповідають про цей альбом, про те, які композиції увійшли до нього.

  Офіційний реліз «ТЕЛЬНЮК: in jazz» відбудеться онлайн. Це сучасні реалії і Галина та Леся Тельнюк  також діляться зі слухацькою аудиторією, наскільки легко було до них адаптуватися.

 

 Галина: «До цього важко пристосуватися-адаптуватися. Але доводиться пристосовуватися. Ця ситуація робить серце черствим великою мірою. Тому що взагалі це інтернет-покоління, яке звикло до онлайнів і   звикло до цього онлайн-спілкування, яке виключає взагалі з себе таку форму любові, дружби, а скоріше воно налаштоване на великі знайомства, чисельні знайомства і якраз виключає таке поняття як вічна дружба або як вічна любов. Бо тут знайомств багато і розпорошення до певної міри є.   Але… ми пішли в музику і займаємося цим заради любові і заради, власне, цього вічного єднання між нами і слухачами, оцього розширення кола дуже добрих людей і знайомих, не лише віртуально, але і так дуже сердечно»

 

Галина: «…Я вірю, що велика любов, справжня, вона зможе пробити навіть хвилі  інтернету, онлайну і зробити людей ближчими та дорожчими. Тому що все рівно є вираз обличчя, є вираз очей, є теплота, яка здатна опинитися зараз у хаті біля тих людей через океан, навіть яких ми не бачимо фізично, до яких ми не можемо фізично доторкнутися…»

 

Леся: «Це як щирість і справжня молитва: кажуть, що вона стрілою долітає до Бога, коли людина її щиро промовляє. Я думаю, що так само любов сердець  і взаємне розуміння відчувається, і воно долітає один до одного навіть через інтернет. Ми сподіваємось на це і дуже в це віримо»

 

Леся: «…Ми про це мріємо і думаємо, що коли ситуація з карантином покращиться, то обов’язково зробимо такий концерт, щоб відчути близькість справжніх очей, і відчути близько тепло і дихання тих, хто слухає нас, і тих, хто любить цю музику, і тих, хто з нами налаштований на одну хвилю»

 

Леся: «Ми не змінилися, скажімо, в тому, що ми робимо, але ми дуже тісно підійшли один до одного, і ця співпраця дала дуже нам  багато позитивних емоцій. І сподіваємося, що і музикантам також. Вони внесли свою живу енергію в ці речі і нам було це дуже цікаво і приємно слухати, і як воно відбивається в ритмах наших сердець…»

 

Галина: «Музика є таким містком до Прекрасного, до Довершеного. Довершеним є тільки Бог і ми лише боремося з собою, для того, щоб стати такими довершеними, абсолютними, такими прекрасними і світлими. І музика є ця дорога якраз до Абсолюту, до Прекрасного…»

 
 Леся: «Деколи ми чуємо або нам пишуть і говорять, що «ваша музика нас змінила»,  або що виховують на нашій музиці і дітей, а потім і внуків. І для нас це теж дуже важливо. У нас дуже зараз багато молодих слухачів, які зовсім юні і  які тільки знайомляться з нашою творчістю і відкривають для себе те, що ми робимо.  Для нас це дуже цінно…»