Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Програма: «Світлі гості»
Гість: Іван Равлюк, пастор церкви «Голос істини», письменник (Чернівці)
Ведучий: Владислав Бондарков

 

  Сьогодні гостем нашої студії став пастор і письменник з Чернівців, автор 10 книжок Іван Равлюк. Разом із ним ми міркуємо про роль пастора у Церкві, а також про значення книг у нашому житті. Іван Равлюк розповідає, як став письменником і які саме істини бажає донести до читачів своїх творів.

 

 «Бог поставив у церкві вчителів, пасторів, євангелістів. Тобто, це не людська ідея – бути пастором. Це Божа ідея і люди відгукуються на цю ідею… Це послух Священному Писанню»

 

«Хто такий пастух? Він доглядає овець. Він береже їх від різного роду зла. Він годує їх. У пастора така ж сама функція. Він виявляє фізичну турботу,   так само дає і духовну їжу. Тобто, складає проповіді, молиться за людей, займається душеопікунством. Це всестороннє покликання»

 

«Книги для мене відіграють дуже важливу духовну роль в особистому духовному зростанні. Я до них із таким трепетом ставлюся. Через книги я збудовую себе духовно. Я розвиваю себе інтелектуально. І тому цей інструмент побудови життя для мене досить важливий…»

 

«… Людина, яка утверджена по життю, повинна бути утверджена в Божій любові і практикувати цю любов до іншого. Також вона повинна бути цілісною щодо заглиблення своїх коренів у Боже Слово. Тобто, їй потрібно утвердитись у Слові Божому як такому, що це незмінна істина і це та Книга, яка «повинна бути основою всіх моїх думок, слів і діл»

 

«… Якщо людина має духовні проблеми по життю, у неї буде проблема з радістю, справжньою радістю. Тому що радість – це продукт. Вона витікає з гармонійних відносин з Богом…»