Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Програма: «Світлі гості»
Гість: Тарас Сень, пастор церкви та директор місії «Христос є відповідь», місіонер (м. Рівне)
Ведуча: Інеса Опіканець


  Про своє, надзвичайно плідне, служіння розповідає у нашій програмі пастор церкви та директор місії «Христос є відповідь», місіонер Тарас Сень. Ви дізнаєтеся про благовістя на Сході України, цікаву поїздку в Ефіопію, журналістське служіння нашого гостя та багато іншого. А ще Тарас  Сень ділиться думкою про те, що слід робити, щоб мати успіх у духовній праці…

 

«Я останніми роками в проповідях часто згадую, що християни помиляються, коли кажуть: на все воля Божа. Тому що далеко не на все воля Божа, що навіть стається в житті християн. А чимало, наприклад, негативних наслідків. Це результат непослуху, впертості, небажання йти за голосом Божим, тому люди приходять у проблеми або не отримують благословень…»

 

«… Більшість учених, про яких ми чули не тільки в школах, але й в університетах, були християнами. Частина з них проповідниками були. Але за радянських часів ці факти приховувалися або  спотворюватися. І тому в суспільстві [панує] думка, що церква і наука зовсім нічого спільного мати не можуть.  Ось ми розбиваємо цю велику диявольську твердиню і неправду. І, до речі, абсолютна більшість нобелівських лауреатів – це християни, в основному це були протестанти»

 

«Усі люди однакові… Так само, як Ісая: пережив силу Божу, присутність Божу. І в присутності Господній він побачив себе, почув голос Божий, коли Бог казав: «Кого мені післати, хто піде для Нас?». Якщо людина не в присутності Божій, вона себе не бачить, вона не чує Бога і, відповідно, в неї немає ні бажання, ні розуміння йти кудись за покликом Божим…»

 

«Бог дав мені зрозуміти: щоб мати успіх у служінні, треба молитися (ну, крім того, що Біблію читати, і всього іншого). І я почав переживати Бога. Хоча я з дитинства ходив на зібрання, але ж Бога так не переживав. І так сильно Бог мене наповнював благодаттю Своєю…»

 

«… Ми більше сіяли, хоча сьогодні вважається: якщо люди покаялися, то це плід. Але гарний посів Слова Божого – це також плід, бо один сіє, інший – пожинає…»

 

«Перше скажу, що Бог любить усіх нас і незалежно від наших здібностей, досягнень чи від нашого становища, бо ми всі однакові перед Богом, Христос за всіх помер. Друге: Божий план для нас – набагато кращий і більший, ніж те, що ми собі думаємо і що ми плануємо. І третій момент: для того, щоб Божий план здійснився і для того, щоб Бог робив більше, ніж ми просимо, і ніж ми думаємо чи мріємо, нам потрібно забувати свої досягнення, бути простішими, вчитися обмивати ноги  своїм ближнім, бути посвяченими, не дбати про свій комфорт, а дбати про виконання волі Божої…»