Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Програма: «Світлі гості»
Гість: Іван Городицький, священник (Львівська обл.)
Ведуча: Ірина Суботовська

 

  Отець Іван Городицький переїхав із Парижа у село Ладанці, що у Львівській області. Священник  мав велике бажання, щоб у селі відбулися позитивні зміни і життя стало кращим. Як поставилися парафіяни до ентузіазму отця Івана? Як промовляти до людей, щоб їхні серця відкрилися? Яким є основний життєвий принцип  нашого гостя, що допомагає долати труднощі? Про це та інше ви дізнаєтеся з нашої програми.

 

«Буду чесним. Насправді я не очікував такого фурору з приїздом перших груп, які намагалися висвітлити те, що ми робимо в нашому селі. Тобто, я не шукав цієї популярності, яка зараз є. Єдина річ, якої я завжди прагнув – це  щоби люди почули про наше село Ладанці, під таким кутом, що це село не є звичним, бо люди хочуть щось робити…»

 

«… Хотілося зміни, можливо, середовища… Питання, які цілі маю я, найперше як людина, а відтак як священик.   Якщо я маю ціль бути з людьми і служити для людей, то я розумію, що, можливо, прийшов час, щоб рухатися далі, або навіть рухатися далі, повернувшись додому.  Тобто, не зупинятися на тому місці, де ти є…»

 

«Як промовити до людей, щоби їх зачепити? Не дошкулити, але як промовити до людей, щоби їхнє серце відкрилося і вони зрозуміли, що ти хочеш з ними співпрацювати, не в якості того, хто є керівником чи поводирем, але в якості того, хто вийшов із-посеред тих людей і просто покликаний, можливо, йти попереду, щоби інколи вони не спіткнулися…»

 

«… Після року часу велика частина наших парафіян почала все ж таки вірити в те, що я говорю. Бо, самі розумієте, коли до людей приходить священик, котрий інколи говорить речі, які виглядають небесними речами, я б сказав, то вони думають: «Ну, хай поговорить…». А в кінцевому результаті, коли люди бачать, або торкаються того, про що йшлося рік тому,  вони кажуть: «Ми в це не вірили»… Тобто, вони почали вже більше вірити в це…»

 

«…Уміймо зрозуміти, чому ті чи інші люди так говорять, зокрема, старші люди. Дуже часто насправді для багатьох людей важливим є не те, щоби робити так, як вони хочуть, але просто вислухати їх. Це те, із чим стикаюся в своєму житті...»

 

«…Такий принцип, яким я послуговуюся протягом свого життя: якщо тобі щось не до вподоби, стань і зроби. Все. Тому він насправді мені полегшує ті переживання, які, можливо, були давно…»