Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Програма: «Тема дня»
Гість: Девід Хасавей, євангеліст (Велика Британія)
Ведучий: Владислав Бондарков

 

  Про важливість особистої та спільної молитви у «Темі дня» говоримо сьогодні не тільки з нашими радіослухачами, але й зі знаним євангелістом із Великої Британії Девідом Хасавеєм. Наш гість ділиться у нашому ефірі цікавими історіями із власного життя та із життя своєї країни, як Господь відповідав і які дива чинив, коли до Нього звертались у молитвах. Ці історії є ще одним підтвердженням правдивості відомого біблійного тексту: «Бо багато може ревна молитва праведного»…

 

«По-перше, коли ви молитеся від імені нації, ви молитеся від імені багатьох людей. І такою молитвою ви молитеся не за власні якісь потреби, але за національні потреби. Я твердо вірю в молитву. Біблія чітко говорить нам про те, щоб ми молилися за керівників держави, за владу. Це не означає, що вони віруючі і ми молимося за віруючих. Вони можуть бути і невіруючими, але Бог може керувати навіть і невіруючими людьми при владі, у рішеннях, які вони ухвалюють, щоб виконувалася Його воля…»

 

«Одна із найпростіших ілюстрацій [впливу молитви] – це історія часів Другої світової війни. Наш король, король Георг VI, 7 разів скликав увесь народ до молитви. Вперше таку молитву було скликано, коли Франція капітулювала перед Німеччиною, а на  той момент уся наша британська армія, 360 тисяч людей, розташовувалася у Франції. І навіть наш прем’єр-міністр сказав: «Якщо нам удасться врятувати хоча б 30-35 % вояків, то це вже буде дивом». Але оскільки до молитви доєднався весь народ, то Господь реально вчинив диво.  І ми фактично повернули назад  близько 350 тисяч військових…»

 

«… Ще одне слово, яке асоціюється з молитвою - «клопотання».  Це коли хтось від нашого імені клопоче або молиться за нас. Один із прикладів цього у Святому Письмі – коли Ісус заповідає нам молитися за хворих. Отож, коли я молюся за хворого, я клопочу перед Богом за цю людину. Ця людина, можливо, навіть не є віруючою, але Бог однак може відповісти на нашу молитву»

 

«Ще одна ілюстрація у Святому Письмі – Христос, Який живе на небі, клопоче за нас перед Своїм Батьком. Отож ми маємо Заступника, Який живе на небі, Який благає Бога за нас…»

 

«… Щоб вірити, потрібна неабияка мужність. Говорячи простою мовою, можна сказати так: «вір, що ти маєш віру». І були часи, коли чітко виявлялося, що я маю цей дар. Бо один із дарів Духа  – це віра… Павло сказав: дбайте про ліпші дари…»

 

«… У моєму житті  виникали такі ситуації, за які я молився багато років. І я все ще не отримав відповіді. Але я постійно приношу їх до Господа, бо Ісус використовує історію наполегливої вдови як приклад для нас: ця жінка відмовилася опускати руки, і отримала відповідь завдяки своїй наполегливості…»