Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Програма: «Світлі гості»
Гість: Світлана Іванченко, корекційний педагог
Ведучий: Євген Худенко

 

   Світлана Іванченко – корекційний педагог. Вона викладає дітям з особливостями розвитку, допомагає їм соціалізуватися, а також створює підручники. Великою мірою робота Світлани – це творчість, яка стає у пригоді і дітям, і їхнім батькам, і іншим педагогам. Господь підтримує і благословляє  нашу гостю у цій дуже потрібній роботі, дає мудрість і надихає. Докладніше про це – у нашій програмі.  

  

«Господь, ви знаєте, дає мудрість. І коли ти спираєшся думкою на Бога, це не лише мудрість, але і спокій, і радість в душі… Багато віршів з Біблії, зі Святого Писання Божого, надихають. І, дійсно, Святе Писання – це як Хліб життя…»

 

«Зараз я працюю у спеціальній школі-інтернаті № 26 м. Києва, і водночас я працюю у благодійній організації «Перспектива 21.3», а також у Всеукраїнській благодійній організації «Даун Синдром». Ті класи, в яких я працюю – це є спільний проєкт усіх трьох організацій. Наша мета була навчити, виховати і задіяти якомога більше дітей із синдромом Дауна і з іншими нозологіями, привчити їх до життя, соціалізувати, ввести в суспільство…»

 

«… Кожен ранок ми починаємо з цікавого спілкування у колі учнів і вчителя, який веде урок. І нині уже наші учні дорослі,  цю частину уроку вони беруть на себе і проводять її, спілкуючись одне з одним…»

 

«У цьому році я викладаю фізику і хімію в побуті, також корекційні предмети – розвиток мовлення, ритміку. Викладала минулоріч математику, музику. Це є ті предмети, які мені дуже подобаються» 

 

«… Планую і надалі займатися підручниками. І, ви знаєте, це робота, можна сказати, творча. Це не лише мова і математика, і література, це завдання, які потрібно зробити таким чином, щоб донести до розуміння дитини, щоб батьки зрозуміли і могли працювати з дитиною вдома, щоб інші вчителі, які не були безпосередньо на наших уроках, розуміли, як діяти,   як краще навчити. Тобто, знання перетворюються все рівно на творчість»