Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Програма: «Світлі гості»
Гість: Ярослав Лукасік, керівник «Християнської відкритої академії»
Ведуча: Олеся Василенко

 

  Пропонуємо вам актуальну розмову з керівником «Християнської відкритої академії» Ярославом Лукасіком. З нашим гостем говоримо про те, як Церкві зберегти вірність християнським цінностям у сучасних реаліях, а з іншого боку, як передати молодому поколінню біблійне послання максимально зрозумілою для нього мовою. Також Ярослав розповідає про те, як новий онлайн-проєкт «Християнської відкритої академії» допомагає християнським лідерам, тим людям, які бажають позитивно впливати на суспільство та змінювати його,  відповідати на виклики сучасності.

 

«…Якщо людина…, наприклад, здобуває якесь місце впливу, в медіа, чи в політиці, чи в бізнесі, чи в освіті, то можна наламати дров.  Можна зробити дуже багато помилок насправді, якщо не мати дуже ясної, чіткої мапи, основи і просто розуміння взагалі, як і що функціонує, і який християнський погляд на цю мапу суспільних відносин…»

 

«Ми живемо в час неймовірно динамічних перетворень.  Світ змінюється буквально на наших очах і нам потрібно реагувати. І це не тільки питання технологій, науки, це також питання певних серйозних світоглядних, ідейних, духовних перетворень, у яких нам необхідно орієнтуватись, якщо ми хочемо правильно пасти людей, правильно допомогти їм в духовному плані. Нам як служителям треба обов’язково бути в курсі»

 

«… Я сам особисто за останні рік-півтора переосмислив моє ставлення до інтернету, до праці онлайн. Тобто, однозначно онлайн не може заспокоїти всі потреби людини. І, навіть, я би сказав, що мислення в той бік, що все має відбуватись онлайн у нашому житті, є трохи небезпечним і воно сприяє всім оцим ідеям трансгуманізму. Коли я дивлюсь на якогось підлітка, який постійно в телефоні,  я думаю, він уже є з цим телефоном одним цілим… Тому нам потрібно дбати про цей  фізичний контакт...»

 

«У чому полягає місія Церкви? Нам потрібно виконати два завдання одночасно. По-перше, залишитись вірним Біблії, тому що Бог передає нам Своє одкровення в Біблії… Нам потрібно зберегти вірність християнській ортодоксії, теології, цінностям, нашим взаєминам із Богом… Друге завдання Церкви – передати сучасному поколінню оце біблійне послання максимально зрозумілою для нього мовою…»