Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

У рамках відзначення 1030-річчя хрещення Київської Русі-України представники різних релігійних конфесій разом помолились за мир у державі та обговорили важливість родинних цінностей під час традиційного сніданку у Житомирі. Захід, який ініціювала Рада християнських Церков міста, відбувся за участі заступника голови облдержадміністрації Ярослава Лагути.

Подія об’єднала понад 40 політиків, підприємців, науковців та представників усіх християнських конфесій регіону. Зокрема, у заході взяли участь керуючий Житомирською єпархією УПЦ Київського Патріархату єпископ Паїсій (Кухарчук), представники протестантських та інших церков області.

На сніданку прозвучала міжконфесійна молитва за мир в Україні. Хор священнослужителів Свято-Михайлівського кафедрального собору Житомира виконав духовні гімни.   

Ярослав Лагута висловив сподівання, що проведення молитовних сніданків стане гарною традицією на Житомирщині задля  обміну досвідом та пошуків шляхів співпраці між різними представниками громадянського суспільства задля утвердження християнських цінностей.

Про це повідомляє сайт «Релігія в Україні».