Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

У гостях програми "Світлі гості на Світлому радіо" побував Валентин Порфирович Жалко-Титаренко, доктор медичних наук, старший науковий співробітник Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені академіка Громашевського, а також співзасновник громадських організацій «Інститут проблем походження й розвитку всесвіту та життя» та «Інститут генези життя та всесвіту».
Життєвий шлях Валентина Порфировича сповнений багатьох цікавих, а інколи й трагічних подій: голодомор 1933 року, київська окупація під час Другої світової війни, важкі повоєнні роки. Навіть консерваторію довелося змінити на медичний інститут: потрібно було вижити у нелегкий час.
Закінчивши з відзнакою Київський медичний інститут, Валентин Порфирович працював лікарем, пізніше захопився науковою діяльністю. Його праці в галузі мікробіології відомі в Україні та за кордоном.
У дитинстві і юності наш гість був віруючим. Однак вивчаючи основи марксизму в медичному інституті, почув думку свого товариша: «Світ не був кимось створений, не мав початку, тому й Бога не існує». Це дуже вразило нашого гостя. Він увесь час повертався до цієї розмови й намагався знайти істину не у філософських роздумах, а шляхом наукових пошуків.
Побачивши на початку 90-х років відродження віри в Бога, відновлення церков, Валентин Порфирович ще більше почав замислюватися над питаннями світобудови. Наш гість дійшов висновку, що ДНК, на якій записана вся спадкова інформація клітини будь-якого організму - це технічна документація, яку хтось створив. Науково довести або спростувати існування Бога неможливо, тому що Він - не фізичний об'єкт. Можна лише дослідити, що саме життя є продуктом творення. Уся інформація записана в хромосомі й ДНК певним генетичним кодом, шифром, який не може виникнути в результаті дії фізичних і хімічних законів. На думку нашого гостя, код виступає логічним продуктом творення, а саме результатом творіння Вищого Розуму.
Зараз наука наблизилася до доказу існування Творця. І Валентин Порфирович у свої вісімдесят шість років хоче на вищому науковому рівні підтвердити, що жива матерія була створена, а значить - Бог існує!