Рейтинг користувача: 4 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаНеактивна зірка
 

Чому вчить Біблія?

 

Біблія… Як часто, особливо останнім часом, ми чуємо назву цієї Книги! Для когось це просто книга, яка непомітною лежить на полиці, а для когось – Книга, в якій можна знайти відповіді на всі запитання. Важлива, цінна Книга, без якої не можна прожити жодного дня. Більшість людей знають, що в Біблії описано створення світу Богом, земне життя Ісуса Христа. Але, це лише на перший погляд усе так просто та стисло сказано. Як же дізнатися, про що насправді розповідає Біблія? Чи можна це зрозуміти, прочитавши її від початку до кінця? Чи можна усвідомити все й одразу? А найважливіше запитання – для чого ж нам потрібна Біблія? Чому вона нас вчить?

 

Вся Біблія вчить про Ісуса Христа! Господь сказав: «Дослідіть Писання, бо ви сподіваєтесь через них мати життя вічне; а вони свідчать про Мене.» (Ін. 5:39). Коли Ісус проповідував у синагозі, «Йому подали книгу пророка Ісаї; і Він, розгорнувши книгу, знайшов місце, де було написано: Дух Господній на Мені; бо Він помазав Мене благовістити убогим, і послав Мене зціляти розбитих серцем, проповідувати полоненим визволення, сліпим прозріння, відпустити замучених на волю, проповідувати літо Господнє сприятливе. І, згорнувши книгу і віддавши служителю, сів, і очі всіх у синагозі були звернені до Нього. І Він почав говорити їм: нині справдилося писання, яке ви почули.» (Лк. 4:17-21). Також Ісус сказав: «Не думайте, що Я прийшов порушити Закон або Пророків: не порушити прийшов Я, а виконати.» (Мф. 5:17).

Весь Старий Заповіт був виконаний Ісусом Христом! Весь Закон і пророки прорекли до Іоана, до Ісуса Христа, до часу пришестя сімені.

І ось, нарешті, Писання виповнилось Ісусом Христом: «… бо кiнець закону – Христос, на праведність кожного‚ хто вiрує. » (Рим. 19:4).

Звершилося, що Бог, Творець неба і землі, Господь Саваоф прийшов відвідати цю землю! Написано: «I безпереч­­но – велика благочестя тайна: Бог явився у плотi,…» (1 Тим. 3:16). Це Бог, Який «… але принизив Себе Самого, прийнявши образ раба, зробив­шись подiбним до людей, i з вигляду став як чоловiк;» (Флп. 2:7). Ще в Танасі Бог сказав: «Господь Саваоф – ім’я Його; і Відкупитель твій – Святий Ізраїлів: Богом усієї землі назветься Він.» (Іс. 54:5). Бог прийшов на цю землю у плоті, щоб бути покараним замість нас, бути вбитим, але на третій день – Слава Господу! – воскреснути! Він любить усіх нас і чекає нас. Все Євангеліє, вся Біблія – про Ісуса Христа! Той, хто зрозумів, що Біблія звершилася в Ісусі Хресті, що вона повністю виконана Ісусом Христом, що всі пророки говорили про Нього, весь закон прорік про Нього, що то був Він, – той зрозумів, що то був час приходу Бога. В Ісусі Христі виконалися всі пророцтва, а в Новому Заповіті – Він це підтверджує  та стверджує виконання пророцтв Старого Заповіту. Старий Заповіт містить 613 заповідей, а Новий – лише одну – Ісус сказав: «Заповідь нову даю вам: щоб ви любили один одного; як Я полюбив вас, так і ви любіть один одного.» (Ін. 13:34). У Старому Заповіті також була заповідь любити одне одного, але так, як самих себе: «Друга ж подібна до неї: люби ближнього твого, як самого себе.» (Мф. 22:39). Насправді, ми не любимо себе, тому що ми плотські: ми ненавидимо, ображаємо, дратуємось, робимо боляче іншим. Написано: «Бог же Свою любов до нас доводить тим, що Христос помер за нас, коли ми були ще грiшниками.» (Рим. 5:8) – щоб ми навчилися любити ворогів, перемагати зло добром, сповнюватися любові. Яке ж то щастя, що «… ми пiзнали любов, що має до нас Бог, i увiрували в неї. Бог є любов, i хто перебуває в любовi, перебуває в Бозi i Бог у ньому. » (1 Ін. 4:16)! З Біблії ми знаємо, що «Бог є любов.» (1 Ін. 4:8), та що «… любов є виконання закону.» (Рим. 13:10).

Отже, вся Біблія – про Христа Який є любов! Хто не досяг любові – нещасливий, для такої людини це являється горем. Щастя і блаженство – любити! Необхідно, щоб кожна людина пізнала Божу любов і оживотворилася цією любов’ю.

 

Віруючі люди усвідомлюють цінність Біблії, і, читаючи її, відкривають для себе все нові й нові грані! Саме в цьому і полягає важливість Біблії, адже, ми знаємо, що «Усе Писання богодухновенне i корисне для навчання, для викривання, для виправляння, для наставляння в праведностi;» (2 Тим. 3:16). Необхідно нести світло Євангелія тим, хто ще не пізнав Бога! Дуже важливо і потрібно, щоб ця Книга Книг була в кожному домі, але не припадала пилом десь на полиці, а щоб її знали всі, читали з радістю та задоволенням, отримуючи особисті одкровення від Господа!