Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 


У наші дні відбувається багато воєн, стихійних лих, та ще й світ полонила епідемія коронавірусу. Чи є це свідченням того, що вже настав останній час?
 
Ісус говорив: «Також почуєте про війни і чутки про війни. Глядіть, не жахайтесь, бо належить усьому тому бути, та це ще не кінець. Постане бо народ на народ, і царство на царство; і будуть голод, моровиці і землетруси у різних місцях; усе ж це – лиш початок хвороб.» (Мф. 24:6-8). Якщо Господь говорив, що все це буде, – значить, це має відбутися обов’язково. Віруючі люди не повинні усьому цьому дивуватися – адже, Господь сказав, що будуть війни, землетруси, голод, моровиці (епідемії) – отже, усе це має статися! Можна сказати, що усі сьогоднішні події являються сповненням пророцтв Ісуса Христа. Але, ми знаємо, що на землі вже були стихійні лиха, війни, епідемії чуми та інших хвороб, які забрали набагато більше життів, аніж сьогоднішній коронавірус.
Проте, Ісус сказав, що це лише початок хвороб (мук тієї, що народжує), це лише початок останнього часу. Ще є продовження пророцтв останнього часу: «Тоді видаватимуть вас на муки і вбиватимуть вас; і вас зненавидять усі народи через ім’я Моє. І тоді багато хто спокуситься, і видаватимуть один одного, і зненавидять один одного; і багато лжепророків з’явиться і багатьох спокусять; і через збільшення беззаконь охолоне любов у багатьох. Хто ж витерпить до кінця, той спасеться.» (Мф. 24:9-13). Після того, як ми побачимо загальні ознаки для всього людства – війни, голод, моровиці, землетруси, – нам, віруючим людям, потрібно бути готовими до особистих випробувань. І ці особисті випробування будуть мати два напрямки. З однієї сторони, це будуть фізичні гоніння від невіруючого світу (муки та вбивства за віру у Христа), з іншої сторони – духовний тиск від багатьох лжепророцтв, лжевчень, які будуть спокушати братів по вірі. Саме в цьому страшному подвійному випробуванні потрібно буде зберегти любов Христову в своєму серці: по-перше – не озлобитися на цей безбожний світ, а по-друге – не опуститися до осудження братів по вірі.
Щодо першого: кожна віруюча людина не повинна боятися, але повинна бути готовою перетерпіти смерть від цього злого світу: «Не бійся нічого, що тобі треба буде витерпіти. Ось, диявол буде кидати вас у тем­ницю, щоб випробувати вас, і будете мати скорботу днів де­сять. Будь вірний до смер­ти, і дам тобі вінець життя. Хто має вухо (чути), не­хай чує, що Дух говорить Церквам: той, хто перемагає, не зазнає шкоди від другої смерти.» (Одкр. 2:10,11). До цього ми також маємо бути готові! Непотрібно боятися того, що відбувається на цій землі! Нам приготоване Царство на Небесах – «Не бійся, мале стадо! Бо Отець ваш благозволив дати вам Царство.» (Лк. 12:32). А щодо другого – ми маємо знати Істину, і не похитнутися від лжевчителів та лжепророків. Для того, щоб знати Істину, ми повинні зараз ще більше перебувати у Слові Божому: «Тоді Ісус сказав юдеям, які увірували в Нього: якщо будете перебувати в слові Моєму, то ви істинно будете Моїми учениками; і пізнаєте істину, і істина визволить вас.» (Ін. 8:31,32).
Перебуваючи у Слові Божому, ми через це Слово наповнюємося Духом Божим. Тоді Сам Дух Божий наставить нас на всяку Істину: «Коли ж прийде Він, Дух істини, то наставить вас на всяку істину; бо не від Себе говоритиме, а буде говорити те, що почує, і майбутнє звістить вам.» (Ін. 16:13). Тоді нас вже не можна обманути, адже, ми знаємо істину, якої Сам Бог нас навчив. Тоді вже нам не будуть страшними лжепророки і лжевчителі: «А втім, помазання, яке ви одержали від Нього, у вас перебуває, i ви не ма­єте потреби, щоб хто вчив вас; а що саме це помазання вчить вас усьому, i воно істинне i нехибне, то чого воно навчило вас, у тому перебувайте.» (1 Ін. 2:27).
 
Отже, сьогоднішня пандемія дійсно являється ознакою останнього часу. Вона допущена Богом для того, щоб ми могли приготуватися до приходу Христа. Проте, це ще не кінець, адже, є найголовніше пророцтво: «І буде проповідане це Євангеліє Царства по всьому світу, на свідчення усім народам; і тоді прийде кінець!» (Мф. 24:14). Всі решта пророцтв – підготовчі. Найголовніше пророцтво – доступність Слова Божого усім народам нашої планети, усіма мовами та діалектами світу.
Судячи із розвитку технологій, Біблія скоро буде доступною майже усім! І лише тоді настане самий останній час, але, це ще не сьогодні.
 
За даними Всесвітнього Альянсу Уікліф, у світі нараховується близько 7097 «живих» мов, які вживаються у повсякденній говірці. Священне Писання – у повному, чи частковому обсязі – перекладено на 3363 із них. Як мінімум, 1,5 млрд. людей не мають доступу до повної Біблії своєю мовою. Представники близько 1500 народностей (а це – близько 150 млн. людей) не мають жодного вірша з Біблії своєю рідною мовою.
 
 
Автор – Олексій Волченко


* для того, щоб поділитися статтею в будь-якій соціальній мережі з мобільної версії сайту, потрібно натиснути  в кінці статті, обрати із запропонованих варіантів той, який потрібен саме вам, натиснути на його іконку, і підтвердити дію на сторінці свого профілю.