Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Переклад пісні Френсіс Джейн ван Алстін «Blessed assurance», який  зробив ведучий Світлого радіо «Еммануїл» Владислав Бондарков.

1. Добра надія, вічне життя,

Божої слави передчуття,

Дав мені Бог мій радість і мир,

Духом наповнив, кров'ю омив.

 
2. Певне єднання, втіха п'янка,

Сумніви тануть і важкість зника,

В ангельській силі, чую я знов

Ніжну цю милість, тиху любов.

 

3.Повна покора, вічний спокій,

Щастя, як море - мій Спасе, я Твій.

Й доки чекаю стрічі в раю,

В серці плекаю ласку Твою.

ПРИСПІВ:
Ось моя повість, пісня моя:

Славу Христові нестиму я!


(Оригінальний текст)

1. Blessed assurance, Jesus is mine!

Oh, what a foretaste of glory divine!

Heir of salvation, purchase of God,

born of his Spirit, washed in his blood.

2. Perfect communion, perfect delight,

visions of rapture now burst on my sight.

Angels descending bring from above

echoes of mercy, whispers of love.

3. Perfect submission, all is at rest.

I in my Savior am happy and bless’d,

watching and waiting, looking above,

filled with his goodness, lost in his love.

CHORUS:
This is my story, this is my song,

praising my Savior all the day long.

Fanny Crosby (1820-1915)


БІОГРАФІЧНА ДОВІДКА

Френсіс Джейн ван Алстін, (Фанні Кроссбі) народилася  24 березня 1820 року в селі Брюстер, приблизно 80 км на північ від Нью-Йорка. Вона була єдиною дитиною Джона Кросбі та його другої дружини Мерсі. Фанні була нащадком англійських пуритан, які осіли у Новій Англії на початку XVII століття.

ЇЇ,  американську поетесу-піснярку, композиторку, авторку багатьох християнських гімнів, що стали широко відомими і  досі виконуються у протестантських церквах в усьому світі, називали «Королева авторів євангельських пісень» і  «Мати сучасного конгрегаційного співу в Америці». 

У віці шести тижнів Кросбі застудилася і в неї розвинулося запалення очей.

За словами Кросбі, запалення лікували гірчичними припарками й ця процедура пошкодила зорові нерви, в результаті чого вона остаточно втратила зір (Але сучасні лікарі вважають, що її сліпота, швидше за все, була вродженою і її батьки могли просто не помітити цю її особливість).
У нью-йоркській школі для сліпих вона здобула музичну освіту і навчилася співу (сопрано). Її виступи були настільки успішними, що вона виконувала пісні навіть у Конгресі США.
У 1858 році вона одружилася з Олександром ван Альстайном, з яким познайомилася ще в 1843 році. Чоловік її теж був сліпим і займався музикою. Від їхнього шлюбу народилася донька, яка померла у дитячому віці.

Кросбі писала: «Може здатися трохи старомодним завжди починати роботу з молитви, але я ніколи не беруся за гімн, не попросивши попередньо доброго Господа, щоб він був моїм натхненням». 
Її роботоздатність була просто неймовірною. Фанні іноді складала шість або сім гімнів на день. Її вірші та гімни складалися виключно в її голові, і часто вона працювала аж над дванадцятьма гімнами одночасно, перш ніж продиктувати їх секретареві. Одного разу Кросбі склала так 40 гімнів, перш ніж вони були записані на папір (бо сама Кросбі могла заледве розбірливо  написати  хіба що своє ім’я).
Її гімни були піддані жорсткій критиці, як «слабкі та бідні», «надто сентиментальні», критики часто нападали і на її теологію. Однак, її пісні мали значення для її сучасників, і автор гімнів Джордж С. Стеббінс заявив: «Мабуть, у той час не було жодного письменника, який би більше звертався до дійсного досвіду християнського життя або хто б більш співчутливо виражав глибокі прагнення людського серця, ніж Фанні Кросбі». Так чи інакше,  багато  її гімнів витримали випробування часом.

Одним з найвідоміших її гімнів є пісня «Blessed assurance» (1873).