Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Програма: «Світло підтримки»

Ведучий: Едуард Гльоза

Гостя: Світлана Деревинська

Студію Світлого радіо відвідала логопед-дефектолог Світлана Деревинська. Вона взяла участь у програмі «Світло підтримки».

Світлана розповіла про свою, актуальну професію логопеда-дефектолога. Наша гостя пояснила, що у наш час принципової різниці між цими двома спеціальностями немає, оскільки вже давно робота логопеда вийшла за межі постановки звуків. Він ще й працює над  розвитком мовлення дитини, темпоритмом, голосом та ін. Ці ж самі речі здійснює і дефектолог, просто він не робить масажу язика і не ставить звуків.

Як розповіла наша гостя, вона розробила власну методику навчання. Фактично, цю методику вигадали самі діти, з якими працювала фахівець. Коли на уроки приходили складні за діагнозом чи поведінкою дітки, Світлана шукала шляхів розкрити талант кожного учня, його потенціал правильно вимовляти звуки та говорити. Цікаво, що до своїх занять Світлана Деревинська додає  письмо. Це вплив через сенсорні подразники, аналізатори (слух, зір, смак, рух, дотик). Якщо дитина почула звук, промовила його, побачила букву, то вона ще її і пише. До того ж, дітям завжди треба ставити проблемні питання, щоб вони міркували самі


За словами Світлани Деревинської, у своїй роботі вона використовує комплексний підхід до навчання, виховання, корекції дитини. А найголовніша мотивація маленьких учнів – їм має бути цікаво на заняттях. Жодний фахівець не змусить їх щось робити. Тому заняття проходять в ігровій формі. Слід підлаштовуватись під дитину, що зазвичай буває не просто. Однак це слід робити, каже Світлана. Результати ліпші тоді, коли в дитини є бажання і настрій навчатись.

Докладніше про цікаву та корисну роботу логопеда-дефектолога ви можете дізнатися з відеозапису інтерв’ю зі Світланою Деревинською на нашому каналі в Ютубі.