Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Гості: тріо «Рідна пісня»
Програма: «Світлі гості»
Ведуча: Ірина Суботовська

 

Сьогодні наші студію відвідали особливі світлі гості – тріо  «Рідна пісня». У його складі авторські та народні пісні, переважно з Центральної та Південної України, Слобожанщини та Полісся, виконують співачки Валентина Орел, Катерина Левенко та Оксана Гордієць. Художній керівник - відомий український музикант, співак, науковець, фольклорист-дослідник Василь Триліс. Гурт «Рідна пісня» має свій особливий стиль та високий рівень виконавської майстерності. Своєю багаторічною працею  колектив здобув визнання публіки, любов та увагу глядачів. Переможці багатьох конкурсів та фестивалів, лауреати Міжнародної премії Григорія Сковороди розповідають у нашій програмі про свою творчість. Пісні, які ви почуєте у виконанні гурту, подарують вам гарний настрій і незабутні враження.

 

 «…Берегинею української культури, пісні, зокрема, є жінка. Недаремно є таке прислів’я українське: три кути української хати тримає жінка. Три кути української пісні, так само, тримає жінка»

 

 «…Така давня коляда адресована господареві. І все, про що в ній йдеться, всі ці деталі… покликані до того, щоб підняти статус господаря. Від оцих робочих важких буднів відділити момент свята…»

 

«…І ми всім-всім українцям бажаємо, щоб ці свята пройшли у високій, урочистій атмосфері»

 

  «Величезний пласт українських пісень, саме обрядового циклу.. Вони такі давні і їх так багато, що не співати їх не можливо…»