Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Гість: Юрій Соса, режисер, актор, продюсер  
Програма: «Світло підтримки»
Ведуча: Ірина Суботовська

 

  Наш сьогоднішній гість має багато талантів. Він – продюсер, режисер, актор-аніматор, винахідник... За професією наш співрозмовник – тележурналіст. А за покликанням – дитячий служитель, який за допомогою своїх акторських здібностей звіщає Добру новину маленьким слухачам. Юрій Соса розповідає про себе та свою багатогранну, цікаву, творчу духовну працю у нашій передачі «Світло підтримки».

 

  «Господь придумав так, що людина – це таке дивовижне творіння Боже, така особа, яка може в собі поєднувати [багато талантів]..»

 

  «Актор-аніматор – це та людина, яка має імпровізувати на ходу»

 

   «…Якісь свої внутрішні, можливо, мінуси мої чи плюси, які я вкладаю в цю роль, чи засуджую чи виправдовую поведінку мого героя, - це така робота над собою відбувається паралельно. Тобто,  коли я граю в цьому сералі, я роздумую і над своєю духовністю…»

 

  «…Мій сусід в моєму будинку (є маленький), який мене бачить, він розуміє, що я актор, але він у мене щиро запитує: «А як ти, що ти?». Й оця щирість мене підкупляє»

 

  «…[Дітям] дуже цікаво, про що ми говоримо, як ми це говоримо і чого ми вчимо… Тому, перш за все, дітей треба запрошувати в атмосферу. Атмосферу любові, спокою і миру. В ту атмосферу, якої вони, можливо, не відчувають у своїх сім’ях. І коли їх запросити сюди, вони це відчують. Вони зрозуміють, що можна інакше»

 

   «Зараз журналістика змінюється на блогерство. А блогерство – це суб’єктивна твоя думка. І тому ми заходимо на Ютуб, наприклад, і бачимо мільйон думок (якщо не мільярд) на одну й ту саму проблему. І людина, яка шукає істину, може заплутатися в цьому всьому… І зараз час такий, що не можна покладатися лише на одне джерело інформації… І я хочу говорити про справжню журналістику…  Я хочу говорити про відповідальність, як бути журналістом…  Тому що чесність, добро, порядність і професіоналізм ніхто ще не скасовував. І це завжди буде в тренді…»