Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

 Гості: Володимир Шевченко та Олексій Скурихін, Асоціація християнських таборів України
Програма: «Актуально сьогодні»
Ведуча: Ірина Суботовська

 

   Асоціацію християнських таборів, яку представляють наші гості Володимир Шевченко та Олексій Скурихін, було засновано 1996 року. Сьогодні вона об'єднує церковні та незалежні християнські табори, табірні організації та окремих християн. Про служіння Асоціації, її місію, створення ефективних табірних команд, роботу з викладачами та батьками та багато іншого  ви дізнаєтеся з нашої програми «Актуально сьогодні». 

 

   «У 2016 році ми переглянули свою стратегію навчання. Раніше ми запрошували людей в основному на наші заходи, нині ми відкриті для того, щоб нас запрошували церкви і табори до себе. Ми готові виїжджати, ми готові підлаштовувати свою програму під їхні потреби...»

 

    «...Сьогодні таборів, в Україні особливо, дуже багато. Важко знайти якусь галузь або якесь церковне об'єднання, де таборами не займаються... І, справді, відповісти на всі ці потреби не дуже легко. Але, як я вже сказав раніше, навчати людей треба: це наша місія, тому що ненавчений співпрацівник - це співпрацівник небезпечний...»

 

   «...Ну, от коли ми перший раз відправляємо дитину до табору, і те, що я раджу батькам (це найбільше мені цікаво), - хто вожатий, хто буде наставником дитині. Чому? Тому що це та людина, з якою дитина спілкується...»

 

   «Ми дивимося на просту річ: якщо табір проводить своє служіння, і після табору діти приходять до церкви, потім вони доходять до водного хрещення, то це - працює»

 

   «Найчастіше екстрим привертає певну категорію дітей, які, приїжджаючи в табір, можливо, заради екстриму, потім мають можливість почути Слово Боже»

 

   «Табір - це тимчасове співтовариство. Тимчасове співтовариство має силу, коли ми відриваємо дітей від контексту повсякденного життя, від стереотипів повсякденного життя і поміщаємо їх в це тимчасове співтовариство, де все направлено на досягнення конкретної мети, щоб донести Добру новину дітям, закохати їх у Біблію, тоді це тимчасове співтовариство реально діє»