Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Гостя: Олена Синиця, тренер із підготовки прийомних батьків
Програма: «Дар усиновлення»
Ведуча: Ірина Суботовська


  Як підготуватися до такого серйозного кроку як усиновлення? Як організувати дитячий будинок сімейного типу? І найголовніше - як відкрити своє серце для прийомної дитини? Про це ми говоримо сьогодні з нашою гостею Оленою Синицею – тренером із підготовки прийомних батьків.

 

«Можу сказати про досвід Києва. В Києві кожного місяця запускається одна, інколи – по дві групи людей, які хочуть всиновлювати або хочуть опіку над дитиною оформити, прийомну сім’ю створити…»

 

 «По-перше, я би подивилася, хто є навколо мене. Який в мене є людський ресурс, чи є люди, які підтримують цю ідею, до кого в разі чого я би могла звернутися по пораду, по підтримку, тому що батьки, коли вже з дітьми живуть – періоди виснаження, втома, розчарування    дикого все-таки накривають. Дуже важливо, коли хтось є поруч, який би підтримав…»

«…Дитина вимагає постійної уваги. Дошкільнятам завжди потрібен і для гри дорослий, і для допомоги дорослий… Наскільки людина готова зректися своїх якихось звичок? Тому що вони підуть на другий, «п’ятий» або «двадцять п’ятий» план…»

 

«…Я вважаю, що це є таким серйозним кроком, коли я, з точки зору дитини, ну хоча б на хвилинку зрозумію її почуття. От які в неї є потреби»

 

«Упевненість – добре,сумніви – добре, баланс має бути якийсь між ними…»

 

 «Якщо батьки демонструють дитині готовність їй допомагати, приймати от з усім, що в неї є, дитина дивним чином починає розуміти, що їх боятися не треба, що вони – на її стороні. І чим більше у батьків розуміння причин, тих, що керують дитиною, і чим більше готовності допомогти цій дитині, тим швидше все налагоджується…»