Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Гість: Ярослав Лукасік, директор Східноєвропейського лідерського форуму
Програма: «Актуально сьогодні»
Ведуча: Олеся Василенко

 

  Східноєвропейський лідерський форум  пройде в Києві 6-9 листопада 2019 року вже удев’яте. Про особливості цьогорічного заходу, його спікерів та теми розповідає директор Східноєвропейського лідерського форуму Ярослав Лукасік. А також наш гість відповідає на  питання: чи можливе об’єднання представників різних сфер життя у час суспільної кризи та конфліктів? І чи може Церква стати в авангард нації? Про це та інше – слухайте у нашій програмі.

«…[Східноєвропейський лідерський форум]  -   це  місце, яке дає натхнення для молодих починаючих лідерів, котрі можуть отримати певний менторинг (наставництво) від тих, які більш досвідчені. Тому я думаю, що це є велике благословення…»  

«…Якщо дивитись в історію, то ми бачимо, що християни були в авангарді націй. Саме тоді, коли оці вірні Богу люди, вірні Божим заповідям, вірні християнському біблійному світогляду, ставали в авангарді нації, саме тоді… відбувалися дуже позитивні зміни. Цивілізація переживала свій прогрес…»

 

«Вірю, що християни, завдяки Святому Духу,  завдяки живому Слову Божому, якому вони вірять, можуть стати в авангарді і можуть принести велику надію і дійсно хороші зміни в життя України, але для того потрібно, я думаю, християнським лідерам передусім, щось побачити. Вийти поза свій якийсь стереотип  і побачити те, що Дух сьогодні говорить Церкві, зрозуміти час, у  який ми живемо»

 

«…Час змінився. Наш Бог – Господь часу. Він є Господь історії. І [важливо] зрозуміти, яка є історія сьогодні, що говорить нам нинішній день, що говорить нам Дух Божий у тому часі, в якому ми живемо, і як ми повинні інтерпретувати ці знаки різні, й у зв’язку з цим як ми маємо діяти, як нам проводити свою місію»