Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Програма: «Світлі гості»
Гість: Сергій Волошин, медіадиректор Національного Дня молитви за Україну
Ведуча: Ірина Суботовська
 

   У зв’язку із ситуацією, що склалася в суспільстві, церковне служіння перейшло в онлайн-формат. Добре це чи погано? І чи незворотній процес? Чи зможемо ми повернутися до звичайного живого спілкування? Наш гість, медіадиректор Національного Дня молитви за Україну Сергій Волошин налаштований досить оптимістично. Сергій  вважає, що перехід до онлайн-служіння – тимчасовий, він лише допомагає церквам у нинішніх реаліях звершувати служіння для своїх парафіян.   

 

«Нині медіа – це невідємна частина повсякденного життя. І тому якщо дивитися на Церкву більш загально, ми всі – люди, ми всі – частинка суспільства… Я вважаю, що коли ми – звичайні люди, як і решта, то ми так само можемо користуватися всіма ресурсами сучасними, в тому числі – і медіа…»

 «… Ми читаємо якісь новини, і хтось ділиться цими новинами, а хтось – їх читає.  Так само Слово Боже: хтось його читає, а хтось – його подає. І в цій ситуації, яка зараз сталася, читати багато хто хоче, а давати, на жаль, не всі можуть. І тому медіа в цьому разі стало на допомогу Церкві»

 

«Я завжди намагаюсь людей, якщо вони мають бажання, і тим більше, якщо в них є потреба, мотивувати.  Тобто, «так, ви не будете мати якогось там високого рівня професійно-технічного, але ви будете онлайн. Якщо це для вас мета, ви можете її досягти в той чи інший спосіб»

 

«Я вважаю, що це… тимчасова така ситуація, коли онлайн став допомогою у служінні, щоб люди мали зв'язок, мали можливість слухати Слово Боже, і так буде не завжди. Церква буде рости, буде розвиватися і ми однак будемо спілкуватися наживо, я вірю в це, і ми повернемося до нормального служіння. А онлайн-технології просто… супроводжуватимуть [служіння], тому що, слава Богові, ми можемо прийти в церкву, а хтось – не може прийти…»