Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Програма: «Актуально сьогодні»
Гостя: Ірина Сіданіч, доктор педагогічних наук
 Ведуча: Ірина Суботовська

 

   Як буде продовжуватися навчання в умовах карантину? Це запитання хвилює сьогодні як батьків, так і тих фахівців, які надають знання школярам. Як працюватимуть навчальні заклади, чи матимуть діти змогу здобувати якісну освіту?  Доктор педагогічних наук, професор в Університеті менеджменту освіти Національної академії педагогічних наук  України Ірина Леонідівна Сіданіч відповідає на ці запитання, а також закликає не втрачати оптимізму та віри в Бога…

 

 «… Карантин не відступає, але так навчатися, як училися під час першої хвилі теж, розуміємо, не вихід із цього стану. І дошкільна освіта, що загальна середня, що вища потребують рекомендацій від нового уже тепер керівництва Міністерства освіти. Слава Богу, прийшли перспективні люди, від яких сподіваємося отримати не просто реальні, а  мудрі рішення…»

 

«… Буде запропоновано перше вересня як початок для всіх. Може бути на вулиці зустріч, можуть бути такі форми зустрічі різного характеру: в сільській місцевості – одні умови, в місті – інші умови, але головне, щоби діти хоч побачили себе за півроку, що вони є, вчителів побачили, педагогів…»

 

«Нам головне сьогодні налаштуватися на те, що це – тимчасове явище. Так не буде завжди. І це пройде. Нам головне – не втрачати оптимізму і віри в Бога. Ми знаємо, що були ще важчі часи, ніж зараз…»

 

«Тут уже не про соціалізацію мова йде, а про нормальний здоровий психологічний клімат у родині.  Щоби діти могли бути захищені від надмірних емоцій, бо от що у нас у християнському середовищі найкраще? Нам Біблія, нам Господь Бог допомагає бути врівноваженими, не поспішати, бути один до одного терплячими, але ж таких християн практикуючих у нас скільки процентів? І скільки таких родин? І приватна християнська освіта є прикладом цього…»

 

«… І ми розуміємо, що сьогодні… потрібно теж правильно готувати лідерів – керівників і спеціальної освіти, і дошкільної освіти, і загальної середньої освіти, і позашкільної освіти. Лідери мають бути компетентними. І сьогодні кожний лідер повинен бути магістром, бо це одна із умов контракту.  Одна із конкурсних умов…»

 

«А вам бажаю, щоби ви завжди… випереджали цей час, щоб ви допомагали слухачам, щоб ви їх надихали і казали, що все буде добре. Бо з нами не просто Сам Господь Бог, з нами -вся наша християнська еліта. Ісус Христос – уся наша сила небесна, яка тримає вас, нас і всю нашу Україну в такий важкий час»