Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Рубрика: «Тема дня»
Гість: Анатолій Калюжний, старший пастор церкви «Нове життя»
Ведучий: Владислав Бондарков

 

  У 5 розділі Євангелії від Марка зафіксовано три історії людей, яким Христос допоміг у дуже драматичних життєвих обставинах. Старший пастор церкви «Нове життя» Анатолій Іванович Калюжний, коментуючи цей актуальний розділ, говорить про те, що у Бога є Своя логіка, якої ми часто не розуміємо, однак Він ніколи не запізнюється і Його відповідь -«так», «ні» або «почекай»  - завжди  правильна, оскільки Він досягає Своєї мети…

 

 «… У нашому житті  рано чи пізно в кожного бувають такі ситуації, коли надії наші руйнуються, коли лікарі розводять руками, нам немає що сказати, ми тільки біжимо до Ісуса і кажемо: «Господи, допоможи, тому що немає іншого виходу»

 

«Ця історія [Яіра, Євангеліє від Марка, 5 розділ]  розказує, яким чином допомагає Господь. Він допомагає не завжди так, як ми з вами цього очікуємо або цього хочемо»

 

«У моєму духовному досвіді Бог ніколи не запізнюється. Інколи Він каже «ні». І тут нічого не зробиш. Він сказав «ні» - і все. І це треба приймати як факт. Він має суверенне право. Інколи Він каже «так». Помолився – Господь тобі зробив диво, просто миттєво. А інколи Господь каже «почекай». Це, мабуть, найважче, коли Господь, на наш погляд, зволікає, а по суті,  Він досягає Своєї мети…»

 

«Ми не все розуміємо, ми не все сприймаємо, чому Бог робить так чи інакше, але у Бога є Своя мета, Своя логіка, і Він досягає її, і в цій історії ми бачимо, як Господь досягнув Своєї мети…»  

 

«Якщо ти будеш серцем вірувати, а своїми устами ти ще і засвідчиш, скажеш, що Ісус – мій Господь, я вірю в Ісуса, або я член такої церкви, це вже є велика перемога»