Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Рубрика: «Тема дня»
Гість: Андрій Іванов, пастор церкви «Жизнь с избытком»
 Ведуча: Ірина Суботовська

 

Тема сьогоднішньої розмови – «Де знайти ідеальну церкву?». У Книзі Дій святих Апостолів  ми читаємо про те, що «щоденно до Церкви Господь додавав тих, що спасалися» (Дії 2:47). Але ці новонавернені люди, напевно ж, бачили якісь вади у Церкві. Що ж їх тоді тримало в духовній Сім’ї? Міркуємо над цим цікавим питанням разом із пастором церкви «Жизнь с избытком» Андрієм Івановим.  

 «Якщо ми говоримо про Книгу Дій Апостолів, про початок Церкви, то, як і сьогодні, напевно, це є зразком для нас. Перш за все, є (і були) у людей особисті переживання, які були основою для них, що це істинна Церква. По-перше, тому що Святий Дух, каже Біблія, несе свідчення нам, що ми - діти Божі. І та зміна, що відбувалася в людях, які вірили в Христа Ісуса та ті переживання, які вони мали, і те, що вони бачили в середовищі Церкви, це було свідченням»

 

«У людей, звичайно, не було в той час зразка Церкви, розуміння, якою вона повинна бути, як вона повинна виглядати, але ось цей органічний розвиток Церкви, що вони знали Апостолів, Апостоли знали Ісуса Христа, і ось ці особисті переживання - свідчення і свого життя, і життя інших людей - давали їм розуміння, що це новий рух, не схожий ні на що інше. Й ось цей новий рух, свідчення їхнього життя і благодать, яка була дана Церкві і була виявлена, вони це бачили і приєднувалися, приймали Церкву, приєднувалися до неї»

 «Церква ніколи не була ідеальною. Взагалі-то, застосовувати цей принцип до церкви - «ідеальна церква» - не зовсім коректно. Тому що церква - це просто церква. Важливо розуміти, що церква - це боголюдський організм. Очікувати, що церква повністю зобразить Христа, і замінить нам Христа - це помилково, це - боголюдський організм. Тут є і людські прояви, тому що ми люди, і божественні прояви...»

«Чому Бог використовує неідеальних людей? Та з тієї причини, що у Нього інших просто немає. Тому ось здатність розгледіти в Церкві за межами людського все ж Наречену Ісуса Христа і зрозуміти, що тут все ж є Божа благодать, дія Святого Духа... І що дуже важливо - розуміти, що співіснують прояви людські і дія Святого Духа паралельно. Це не взаємовиключні речі. Посеред немочі людини, посеред недосконалості людини є краса Господа Ісуса Христа...»

 «Церква може бути ззовні потворною навіть. І в той самий час - бути прекрасною. Тому що Христос ототожнює Себе з Церквою...»


 «Основне, чого церква повинна навчити своїх вірян - це любові. Христос є для нас прикладом, як пройти ці етапи, як приймати Церкву. Бути, як Христос. Бо чим повинна займатися людина, після того, як вона стає віруючою? У неї є одне, найголовніше завдання, на все її подальше життя. Простим словом можна назвати - зростати. Зростати в образ Ісуса Христа...»