Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Рубрика: «Тема дня»
Гостя: Оксана Карпенко, служителька церкви «Скинія Бога з людьми»
Ведуча: Інеса Опіканець

 

  Служителька церкви «Скинія Бога з людьми» Оксана Карпенко пояснює, що таке непрощення, чому ми не прощаємо тим, хто завдає нам великого болю, з якої причини  люди ранять інших та як подолати непрощення.

 

«... Непрощення - це певний розрив усередині себе. Не просто непрощення, а образа, біль. Найчастіше ми не прощаємо тим, хто завдає нам справжнього болю. Тобто, він дістає в те місце, де болить, він робить ще болючіше. Він не збирається це зрозуміти і зцілити, а він туди просто тисне, тобто, він ще й дорікає тобі за це»

 

«... Як же з цим упоратися? Ну ось тут у мене є один такий рецепт - Тіло Христа. Церква є Тіло Христа. І, по суті, ми всі дуже різні в Тілі. Хто нам завдає болю - це той, хто не здатен тебе зрозуміти через свою різницю. І мені завжди простіше прийти до прощення, відпустити ситуацію, яку та людина, що завдає мені болю, просто не здатна зрозуміти, не здатна прийняти...»

 

«... Але коли ми ображаємося на людей, не здатні їм пробачити, це свідчить лише про те, що ми очікуємо від них високого рівня духовності. Нам буде легше простити, якщо ми зрозуміємо: у людей або абсолютно немає рівня духовності, або їхній рівень духовності – набагато нижчий за твій. Або, можливо, це - легені, які не можуть прийняти їжу, їжу приймає шлунок»

 

«Насправді, якщо ми ображаємося, - нам просто боляче. Ось потрібно записати цю формулу і повісити її десь на холодильнику. Якщо я дуже сильно ображаюся, - мені дуже сильно болить. Потрібно розібратися з цим болем...»

 

«... Формула ця приблизно діє таким чином, що ти сам не зможеш бути в Божій любові, ось і все... Не тому, що Бог буде тобі спеціально не прощати. Але: є певні закони, за якими ми можемо потрапити до Царства Божого. Це - стежка любові. Але якщо ти стоїш на стежці ненависті, то ця стежка не веде до Царства Божого, ось чому ти не потрапляєш у Божу любов...»

 

«Спасибі за ваше служіння. Світле радіо - це просто надія, надія для людей. Особливо в такі моменти, як карантин: нікуди не можна вийти, але Добру новину почути можна. Будьте благословенні, і нехай Бог веде вас далі, дорогі»