Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Рубрика: «Обласна ефірна перекличка»
Гість: Олександр Кусий, директор Душпастирства ЗМІ Львівської архидієцезії РКЦ
Ведуча: Ірина Суботовська

 

  Чи правда, що Слово Боже і сьогодні змінює людину? Досвід тих, хто пізнав Христа, щиро навернувся до Нього, і хто заглиблюється в істини Біблії, підтверджує: так, Слово Боже живе та діяльне і в наш час. Воно змінює саму людину, воно змінює стосунки з близькими, воно зцілює, дарує надію, зміцнює віру, дає сили йти вперед, коли важко. Про це ми говоримо з Олександром Кусим, директором Душпастирства ЗМІ Львівської архидієцезії РКЦ.

 

«Так, це є правда безумовна і це не залежить від покоління чи від будь-яких обставин.  Тому що Слово Боже є понад історією, але входить у нашу історію дуже конкретно…»

«Не може бути християнина, якщо він не зустрінеться з християнами. І це не є якась наука. Це є просто факт життя, який будь-яка людина може побачити»

 
«…Християнин, який віддає життя, який  уміє прощати, який приймає кривди… Це є Христове, це не залежить від нас. Це є те, що ми отримуємо, власне, зі Слова Божого. Бо Слово Боже – це є дзеркало нашого життя. Бачиш себе дуже чітко, всю правду про себе бачиш, правду і про інших людей, чому стається так, а не інакше…»

 

«Мені дуже подобаються слова одного з мислителів Кєркегора, він каже, що «все навколо міняється – ситуації, історії з життя, але людина ніколи не змінюється». Людина змінюється лише тоді, коли читає Слово Боже»