Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Рубрика: «Обласна ефірна перекличка»
Гість: Дмитро Колесник, пастор церкви «Осанна»
Ведуча: Інеса Опіканець

 

   Що таке покаяння? У чому воно виявляється? Чи існує істинне покаяння, і покаяння поверхневе? Пастор церкви «Осанна» Дмитро Колесник наводить яскраву біблійну ілюстрацію – притчу про сіяча, в якій описано чотири види ґрунту. З цієї історії ми можемо зробити висновок, що люди можуть по-різному відповідати на заклик Бога:  хтось відкидає Його відразу, хтось іще навертається на емоціях і потім відходить, когось іншого надто захоплюють суєта цього світу та матеріальні турботи. І лише остання, четверта категорія людей усім серцем приймає Христа і присвячує Йому все життя…

 

«Істинне покаяння… Є ще одне дуже хороше, влучне біблійне слово  - «навернення», навернення до Бога. Так-от, воно справді існує поверхневе, й існує справжнє»

 

«Ознаки? Я думаю, що Ісус дуже гарно описав їх у притчі про сіяча. І ви пам’ятаєте про чотири види ґрунту, і про різну реакцію. І цей ґрунт – ґрунт нашого серця – це як ми сприймаємо Слово, через яке народжується віра…»

 

 «Трішечки минає часу, і раптом приходить усвідомлення, чого це буде коштувати, і вони зразу відходять [від Бога]. Це покаяння так зване емоційне. Покаяння тільки на емоціях. На жаль, я такого бачив дуже багато…»

 

«Я особисто впевнений, що справжнє покаяння, …коли саме людина народилася згори, коли Бог дав їй вічне життя, коли Бог дав їй Своє життя, це вольове покаяння, фактично на нього постійно звертає увагу Ісус»

 

«Ми не можемо себе народити згори, ми не можемо себе якимось чином стимулювати до цього покаяння справжнього чи духовного народження, але це є таємниця Бога, яку дає саме Він…»