Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Рубрика: «Обласна ефірна перекличка»
Гостя: Людмила Дробина, дитяча письменниця, авторка радіо- і телепередач
Ведуча: Інеса Опіканець

 

  Дитяча письменниця, авторка радіо- і телепередач Людмила Дробина говорила про те, що кожна людина має потенціал і хист до чогось, адже Господь вклав їх у неї. Але, в силу певних обставин, люди часто не помічають у собі цього потенціалу. Тому життєве кредо нашої гості – «в людині є більше, ніж вона про себе думає». А ще Людмила Дробина пояснила, якою має бути книжка, щоб батьки могли запропонувати її своїм дітям.

 

«У мені є більше, ніж я думаю».  І це стосується кожної людини на землі. Тому що насправді Бог вклав у нас багато талантів, але через певні обставини, виховання, можливо, якийсь досвід чи певні поразки, ми не оцінюємо насправді весь той потенціал, всі наші здібності, всю нашу силу, яка в нас є. Тому я люблю говорити цю фразу собі (і я бачу це в своєму житті)…»

 

«Оскільки є багато мультфільмів і навіть книг, які роблять із дитини розумну дитину, навчають її, то мета моїх історій – зробити з дитини Людину, допомогти ці людські якості  [розвинути], дати альтернативу, як поводитись у тій чи іншій ситуації…»

 

«…Усе залежить від батьків. Тобто, що менше мама чи тато дадуть гратися дитині на тому ж планшеті чи телефоні, то більше буде цього контакту. Ми ніяк не можемо прибрати цей фактор батьківського виховання і батьківського проведення часу з дітьми…»

 

«У мене така позиція, що книга повинна бути обовязково корисною…, чогось вчити.  Ну, і безумовно вона повинна бути ілюстрованою, яскравою, красивою. Тому що коли ми бачимо все яскраве, а потім беремо сумну книжку (але там добрий зміст) і кажемо: «Читай її», то у дитини може зявитися така асоціація, що все те, що правильне, добре, там, де істина якась - сумне. Тому особливо, коли ми хочемо навчити чогось доброго, якісь християнські істини закласти, ми повинні  показати це так само яскраво…»