Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Рубрика: «Тема дня»
Гість: Геннадій Пилипенко, пастор церкви «Преображення» (Харків)
 Ведуча: Ірина Суботовська

 

  У 12 розділі Євангелії від Луки є такі слова: «І не шукайте, що будете їсти, чи що будете пити, і не клопочіться. Бо всього цього й люди світу оцього шукають, Отець же ваш знає, що того вам потрібно. Шукайте отож Його Царства, а це вам додасться!».

  Якщо людина недоїдає, то найперше, про що вона думає, це як добути собі харчі. І це природно. Але як у пошуках хліба навчитися довіряти Богові і насамперед звертатися до Нього по допомогу? І як у час, коли бракує їжі, ставити потребу в духовному хлібі на перше місце?

  Не забувати про хліб духовний нам нагадує служитель із Харкова Геннадій Пилипенко.

«Основою для нас як для служителів Божих є Слово Боже. Воно є керівництвом. Ось якщо ми... живемо за Словом, тоді ми можемо рухатися, ефективно здійснювати своє служіння»

 

«Якось Господь мені показав, що в Нагірній проповіді, крім цілого ряду тем, які проходять, є одна, досить важлива, тема - це досконалість Отця Небесного. Ісус показав людям, який Батько, показав Його якості. Там їх кілька. Й ось одне з них - що Отець Небесний одягає і харчує Своїх дітей...»

 

«Розуміння Божої турботи, по-перше, жодним чином не виправдовує нашої ліні. А лінь прямо засуджується в Книзі Приповістей. Тобто, їжу потрібно добувати і це роблять птахи. Але не слід турбуватися, що діти Отця Небесного залишаться голодними»

 

«Апостоли Христові в служінні були повністю на Божому забезпеченні. Тому висновок простий, мені здається: Бог... звертається до «дітей Отця Небесного». Якщо ми говоримо про застосування, то перше, що я хотів би побажати дорогим радіослухачам - стати дітьми Отця Небесного. Тому що, так, Бог є Творцем усіх людей. Але ж діти Його - це народжені Ним, діти - це ті, які відроджені згори. І тому в житті багатьох людей цей текст не працює, вони ж не розуміють, що Бог - їхній Батько...»

 

«Роби основне, роби головне, але також приділяй час Божому і поширюй Його Царство...»