Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Рубрика: «Тема дня»
Гість: Роман Кофман, пастор церкви «Динамо» (Київ)
Ведуча: Олеся Василенко

  Деякі християни можуть вважати, що пізнання волі Божої – це складний процес. Але насправді Євангеліє – просте та доступне. Господь Ісус доніс його людству простою, доступною мовою, і все, що треба зробити – це прийняти дар духовного порятунку вірою.

  Нам потрібно прагнути пізнавати волю Господа і бути Йому слухняним, і тоді Він Своїм Духом Святим буде нам її відкривати. Про це говорить пастор київської церкви «Динамо» Роман Кофман.

 

«Я не вважаю, що набуття волі Божої - це прямо вже такий складний процес. Чому? Тому що я вірю в те, що у Бога все дуже просто і доступно. Саме тому наш Ісус прийшов в цей світ і Він доступною мовою, людською мовою, притчами правильно пояснював про Царство Боже, Він відкривав волю Небесного Отця. І люди Його розуміли...»

 

«Кожна спасенна людина може прийти в присутність Бога. І в Біблії говориться про те, щоб ми шукали Його лиця. Не йдеться про те, щоб ми бігали за волею Божою і відкопували її, шукали. Ми повинні приходити до Отця Небесного, ми повинні шукати Його обличчя. Ми повинні приходити до Бога, пізнавати Бога, відкривати волю Божу для нас, досліджувати Його план»

 

«Найперше, що має статися, що має з'явитися в моїм серці, в моїй свідомості - це віра. Віра приходить від слухання, а слухання - через Слово Боже. Тобто, що я повинен робити? Я повинен відкривати для себе Слово Боже, повинен молитися,  Духу Святому казати: «Господи, говори». І таким чином, коли я приймаю Слово Боже, в мені зростає віра...»

 

«Люди не можуть дуже довгий час відкрити для себе волю Отця Небесного, Бога, тому що вони все ще живуть за плоттю. Можливо, у них вже є віра. І слава Богові. Вони люблять Небесного Отця, вони хочуть наближатися до Нього. Але якщо людина, знаєте, не померла [духовно] для Господа, все ще плекає свою плоть, в цьому криється проблема. Тому що в [Посланні до] Римлян йдеться: хто ходить за тілом, не може догодити Богові...»

 

«Я думаю, що не потрібно бути неслухняним ... Я маю на увазі, що не потрібно бути неслухняним Духу Святому. Чому? Тому що ми отримали порятунок і Сам Ісус сказав, що «краще Мені піти, тому що прийде Той, Хто буде з вами, Хто наповнить Вас, Хто буде вам Помічником і це - Дух Святий». І Він сьогодні живе в кожному з нас. Він разом з нами і він є Помічником, Він відкриває Бога Отця для нас, Він відкриває Його волю для нас. Тому, якщо ми будемо слухняними дітьми Божими, і перш за все, будемо слухняними Духу Святому, Дух Святий обов'язково приведе тебе до того, щоб ти виконав волю Небесного Отця у своєму житті...»