Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Програма: «Світла музика. Прем’єра»
Гість: Роман Коряка, музичний продюсер, служитель
Ведуча: Ірина Суботовська

 

  На прикладі власного життєвого досвіду Роман Коряка - музичний продюсер, композитор, а також служитель церкви – доводить, що не  слід боятися, розпочинаючи якусь нову справу, можливо, навіть для нас незвичну. А також потрібно працювати над тим, щоб розкрити усі свої таланти. І навіть поважний вік не повинен ставати на заваді. У будь-якому віці слід не втрачати здатності вчитися чогось нового, адже старість настає саме тоді, коли людина припиняє вчитися та оновлюватися…

 

«... Багато людей вчиняють не через розсудливість. Вони насправді керовані страхом. Страхом, що людина буде бідною. Страхом, що у людини не вийде. Страхом, що дитина буде страждати і у неї щось не вийде, вона буде жебраком. «Набагато ліпше вчинити безпечно, розсудливо» Насправді, це не розсудливо. Це мотивація страху...»

 

«Деякі люди вважають, що коли у них яскраво виражений якийсь талант, то це - той талант, який у них дійсно від Бога. Але насправді... Ось я кулак стиснув - ось цей кожен [палець] може бути талант у кожній людині. Скажімо, один ось [палець] стирчить, його видно. Але якщо я докладу зусиль, і цей, і цей, і цей [пальці] можуть розкритися. І люди деякі просто думають, що у них якийсь один є талант. Але треба розкривати кожен із них. І цей [талант] може виявитися набагато кориснішим...»

 

«У будь-якому разі, що таке 60 років, 70 років, 50 років? Це цифра. І люди, суспільство намагаються нам створити певний імідж людини, яка вже переступила середній вік, переступила літній вік. І ти думаєш: мені в моєму віці ось це вже не дозволяється робити. Але що таке старість? Старість - це коли я перестав оновлюватися і вчитися. Якщо людина припинила оновлення, якщо людина припинила навчання, вона починає старіти...»

 

«... Що, Інстаграм, Тік-Ток треба? Підемо в Тік-Ток. Що там ще треба - нові методи зведення звуку? Будемо вивчати. Нові слова? Будемо вивчати. Нові мови? Будемо вивчати. І знаєте, коли я зупинюся? Ніколи. Я не хочу зупинятися ні в 80, ні в 90 років. Скільки мені Бог дасть, я хочу знову щось вивчати. І якщо комусь, хто мене слухає, 60, 70 років, яка різниця. Важливо, чи здатні ви ще вчитися. Ось що важливо, не вік...»

 

«Я раджу навіть не боротися зі своєю лінню. Я раджу запалити себе якоюсь мрією. Запалити. Коли ти гориш якоюсь мрією, коли ти натхнений якоюсь ідеєю, ти вдаєшся в азарт. І лінь автоматично від тебе відпадає...»

 

«І це природна якість будь-якого організму, матерії, істоти - стан спокою. Всі хочуть спокою. Всі хочуть, щоб їх не чіпали. Всі хочуть зупинитися. Але робота - це рух. Це переміщення з точки А в точку Б. І робота завжди потребує імпульсу...»