Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Рубрика: «Тема дня»
Гість: Олександр Кушнерук, служитель
Ведучий: Владислав Бондарков

 

   «Не думайте, що Я прийшов, щоб мир на землю принести, Я не мир принести прийшов, а меча. Я ж прийшов порізнити чоловіка з батьком його, дочку з її матір'ю, і невістку з свекрухою її. І: вороги чоловікові домашні його!». Ці слова Ісуса Христа ми можемо прочитати у 10-му розділі Євангелії від Матвія. Що вони означають? Чи пов’язані ці слова з іншим текстом із Біблії, 2-го Послання до Тимофія, 3 розділу: «Та й усі, хто хоче жити побожно у Христі Ісусі, будуть переслідувані»? На цю тему говоримо зі служителем Олександром Кушнеруком.

 

«…Якщо люди, скажімо, в своїй вірі… радикальні, то, звичайно, вони нас будуть і зневажати, і не спілкуватися. Я думаю, хто мав такі приклади, він це переживав…»

 

«Важко бути віруючим християнином серед своїх рідних і близьких. Це з одного боку. З іншого боку, я аналізував і свою родину, і родини інших,  - однак наше життя відрізняється від їхнього життя. Це однозначно. Вони нас можуть десь не розуміти, не сприймати нашої віри і для того, щоби не розчаровуватися в цьому, згадаймо історію Ісуса Христа, де в [Євангелії від] Матвія, 12 розділі, 46 віршем написано, що матір і брати [Ісусові] стояли за межами будинку… і вони бажали поговорити з Христом, тобто, навіть був час, коли і матір, і брати не розуміли того, що говорить Ісус. Різні думки спадали їм на думку, вони бажали Його забрати. То що ми можемо говорити про себе, про свої стосунки з рідними, якщо непорозуміння було навіть в Ісуса Христа з рідними своїми?..» 

 

«Ми всі виховувались, мали своїх земних батьків, ми мали певний приклад. І хочемо ми цього, чи не хочемо, але на підсвідомому рівні ми повторюємо життя наших батьків. Ми їх копіюємо. Тобто, життя наших батьків було шаблоном. Але шаблон цей як у доброму, так і в поганому. Тому ми десь повторюємо як добре, так і не зовсім добре…»

 

«Ми увірували в Ісуса Христа і тепер уже нашим шаблоном є не стільки наші батьки,  а нашим шаблоном є наш Господь Ісус Христос. І тому ми трошки відходимо навіть від тих помилок, які допускали наші батьки і шукаємо приклад в Ісусі Христі. Невіруючі наші родичі цього не мають…»