Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Програма: «Світлі гості»
Гість: Радислав Тацюн, аспірант кафедри богослов’я НПУ ім. М.П. Драгоманова, викладач богословських дисциплін
Ведучий: Владислав Бондарков

 

   Серед низки питань, які ми розглянули з нашим гостем, було питання продуктивної пам’яті. Пам’ять може бути приводом як для конфлікту, так і для миру. Своїм досвідом ділиться  аспірант кафедри богослов’я НПУ ім. М.П. Драгоманова, викладач богословських дисциплін Радислав Тацюн.

 

«Тема мого дослідження - це була спроба зрозуміти миротворчий потенціал такої грані богослов'я як наративне богослов'я, і ​​наскільки ця частина богослов'я, зріз корисний для того, щоб ми зрозуміли, що нам необхідно робити, аби ми наблизилися до національного примирення...»

 

«... Ми всі ніяк не можемо вирватися до цієї продуктивної пам'яті, коли ми здатні пам'ять використовувати не тільки для того, щоб конфліктувати, але й для того, щоб миритися... Пам'ять може бути як і приводом для конфлікту, так і приводом для миру...»

 

«... Ми врятовані і все, що ми робимо на цьому шляху - це наша спроба бути вдячними за шлях порятунку. Але цей шлях дуже вразливий, ... але, тим не менше, ніхто не применшує цього шляху порятунку. Тобто, Бог дає спасіння раніше. А чим ми починаємо відповідати на нього?»

 

«... Ось ця вченість, якої дуже часто бракує в здоровому сенсі у християнському середовищі, якщо вона дійсно справжня вченість, то вона як раз тягне в бік смирення: «є ще багато того, чого я не знаю, але я дотримуюся того, чого я досяг досі. І дотримуюся не в сенсі «я правий, а ви - ні». Я дотримуюся в сенсі «поки цього мені достатньо, щоб рухатися визначеним шляхом. Але це не означає, що завтра щось не зміниться...»