Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Програма: «Світло підтримки»
Гостя: Ірина Бегас, керівниця відділу жіночого служіння Української Уніонної Конференції   
Ведуча: Ірина Суботовська

 

  Часто батьки-християни моляться, щоб Господь змінив їхніх дітей, уплинув на них, зробив їх добрими та слухняними. Але так молитися  - «щоб Бог змінив» - батькам потрібно насамперед про себе. Цю істину одного разу збагнула гостя нашої програми   Ірина Бегас. І після цього взаємини з її сином-підлітком одразу змінилися на краще. Слухайте про це (і дивіться) у нашій програмі.

«... Виходячи зі своїх переживань я зрозуміла, що може, справді, бути хлопчик з м'яким характером та дівчинка із сильним характером. Але те, як я як мама допоможу цій дитині розкритися і вирости, це вже завдання. І це одне із найскладніших завдань, але одне з таких приємних, цікавих, коли ти як мама повинен не переламати дитину, а ти повинен допомогти її розквітнути»

 

«... Цитата з книжки Росса Кемпбелла «Як любити свого підлітка». І в цій книжці автор пише: «Дорогі батьки, приведімо до ладу наше життя і будьмо послідовні. І тоді ми зможемо побачити благословення у своїх дітях. Тому що ніщо не збиває з пантелику наших дітей так, як наше непослідовне життя»... У цій книжці автор допоміг мені подумати про свою роль. І потихеньку я почала бачити, що в принципі помінятися потрібно мені...»

 

«Ось ти бачиш Бога, Його щирість, Його зацікавленість у тобі, Його прийняття, - і ось це ти просто проектуєш на своїх дітей. І вони відчувають, що ти їх приймаєш, що ти можеш за щось перепросити, що ти теж можеш сказати: «Ти знаєш, сину, у мене теж є речі, які не виходять. Тому я тебе не засуджую». І ось коли я це зрозуміла, то мої стосунки з сином дуже пом'якшилися...»

 

«... Шкільний вік - такий ось вік, коли ти як мама бачиш якісь особливості темпераменту своєї дитини, характеру, її здібності. І ти бачиш мету, куди б ти хотів запустити цю стрілу. Тому ти натягуєш її в цьому напрямку. Тобто, ти намагаєшся навчити дитину, допомогти їй конкретно бачити мету»

 

«... І коли батько випускає цю стрілу, він може молитися про те, щоб Господь послав попутного вітру цій стрілі і вона долетіла в тому напрямку, куди батько її відпускає. Ось цей приклад мені дуже багато допоміг»

 

«... Один із текстів Святого Письма як би теж скерував мої думки до того, що у мене повинні бути дуже близькі стосунки зі своїми дітьми, якщо я хочу чогось їх навчити. Це записано у Повторенні Закону, в 11 розділі, 18-19 текст. 18 текст стосується батьків: «І покладете ви ці слова Мої на свої серця та на свої душі, і прив'яжете їх на знака на руці своїй, і вони будуть пов'язкою між вашими очима». І наступний текст: «...І будете навчати про них синів своїх, говорячи про них, коли ти сидітимеш у домі своїм, і коли ходитимеш дорогою, і коли лежатимеш, і коли вставатимеш». Ось для мене відкрився цей принцип: що мої діти виросли в християнській родині. Але вони не народилися християнами. Вони повинні стати християнами...»