Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Програма: «Актуально сьогодні»
Гості: Олена Горякина та Сергій Карпухін, представники проєкту «Школа подружнього життя»  
Ведучий: Євген Худенко

 

  Будемо чесними: у нашій країні є мало можливостей для того, щоб здобувати знання із правильної побудови сімейних взаємин. Підтвердженням цьому є статистика розлучень в Україні. «Школа подружнього життя» має на меті заповнити цю прогалину і допомогти людям поліпшити сімейні стосунки. У нашій програмі Олена Горякина та Сергій Карпухін докладніше розповідають про цей проєкт: як він працює, які теми розглядаються у його межах, хто відвідує цю школу і як вона змінює життя людей. Основне послання «Школи подружнього життя» - щоб досягти гармонії, стосунки потрібно будувати, здобувати знання у цій сфері.  

 

Олена: «... Часто виходить у моєму житті, що я не зупиняюся на досягнутому... Так у моєму житті відбувається, що досягнувши одного, я розумію, що я можу чогось більшого [досягти], відповідно, з'являється наступна мета і я до неї йду...»


Сергій: «… Життя таке, що нам увесь час доводиться робити якісь речі, котрі нам не відомі. І ми розуміємо, що нам потрібне внутрішнє якесь підкріплення. І тому, коли ми йдемо на щось нове, робимо якісь нові проєкти, нам потрібно зміцнюватись…»


Олена: «... Я утвердилася в розумінні того, що в нашому суспільстві є велика вада - у людей немає можливості здобувати знання, як будувати сімейні стосунки. Ми бачимо сумну статистику про те, що Україна - одне із передових місць за кількістю розлучень, проте ж, у нашому суспільстві немає спеціальних програм у достатній кількості і достатній якості, щоб заповнити і компенсувати цю прогалину...»

Сергій: «… У нас кожного разу проводяться різні теми протягом того, що ми викладаємо, тому кожна людина може долучитися і прослухати. У нас дуже великі плани на рахунок того, щоб розширюватися і ми над цим зараз працюємо, щоб збільшити нашу аудиторію. Поки що ми йдемо в цьому напрямку…»


Сергій: «… Курс охоплює усіх. Ми починаємо від того, що ми роз’яснюємо, що таке кохання, наприклад, що треба знати людині на певному побаченні, на що треба звертати увагу, коли людина прийшла на побачення. Також ми проговорюємо ті ситуації, як надалі рухатись, коли вже людина хоче, щоб у неї був шлюб…»


Олена: «Почнемо з тих речей, які зберігають сімейне щастя. На мій погляд, це мотивація, що для мене сім'я. Потрібно визначитися: я хочу прожити в своїй родині так, як мені хочеться, або ж я хочу справді дарувати любов і отримувати любов...»


Сергій: «Якщо людина хоче вступити в шлюб, то нехай вступає в шлюб. Але стосунки треба будувати… Не боятися. Здобувати знання  у цій сфері і рухатись далі…»