Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Програма: «Світлі гості»
Гість: Антон Калюжний, пастор  церкви «Нове життя» (Київ)
Ведучий: Владислав Бондарков

 

   Які виклики постали перед сучасними церквами? Як ці виклики долати? Про це говоримо із пастором церкви «Нове життя» Антоном Калюжним. Одна з важливих думок, яка прозвучала у програмі - Церкві важливо бачити і сприймати цей світ  на основі Божих принципів: без цього неможлива її єдність, яку надзвичайно важливо зберегти у сучасних реаліях…

 

«… Насправді ми всі бачимо, що те, через що проходять сучасне християнство і сучасна Церква, це є такий період інтенсивного переосмислення. Ми розуміємо чітко, що… час змінився і багато що перестало працювати…»

 

«… По суті, ми покликані бути новим творінням, новою спільнотою, народом Божим, домом Божим уже на цій землі, але ми розуміємо, що виконати це неможливо без наших особистих трансформацій, без наших змін. І тут я бачу одну із таких гострих проблем: ми вміємо робити класні івенти, …але івенти не міняють життя людей.  І люди з незміненим мисленням, які мислять так само, як цей світ, … годі чекати, що ці люди будуть новим творінням…»

 «Навіть там, у Єрусалимській церкві, ми бачимо ті виклики, які починають руйнувати цю єдність. Ми бачимо виклики зсередини (Сапфіра і Ананія), і інтриги (пам’ятаєте, ці вдови, яких образили), тобто, виклики зсередини, які роз’єднують церкву, і є також політичні виклики ззовні…»

 

«… Церква не є організацією, вона є радше організмом. І ми бачимо, що зараз всі організації зазнають кризи, але церква була задумана як організм і у ньому, в організмі, все працює трошки по-іншому… Якщо це організація, вона забезпечує певний продукт, люди можуть вимагати якості цього продукту і це взаємини як між продавцем і покупцем… Це вплив мислення цього часу…»

 

«… Я думаю, що от цей час, який проводив Павло з конкретною церквою, він  був присвячений тому, щоб допомогти конкретній, помісній громаді почати бачити і розуміти цей світ  з іншої точки зору, в іншому світогляді і на основі принципів Божих. І це неймовірно важливо, тому що без цього єдність неможлива…»

 

32:04 «… Якщо ми говоримо про домашню церкву чи от про богослів’я, яке є живою частиною відносин щоденних із твоїм найближчим колом людей, то я вірю, що богослів’я має бути ось таким: воно має бути живим, воно має відповідати на конкретні виклики і воно має стати частиною щоденного спілкування…»